Gordon Setter

Gordon Setter floor
Groot-Brittannië

Ooit werd de Gordon Setter ontwikkeld als een heus ‘werkpaard’ bij het opsporen en apporteren van wild. Tegenwoordig wordt met dit ras niet veel meer gewerkt. De Gordon is grover en zwaarder dan Engelse en Ierse Setters en onderscheidt zich door zijn gitzwarte vacht met tankleurige aftekeningen. Zijn karakter sluit aan bij zijn uiterlijk: een hond waar je op kunt bouwen.

Rasbeschrijving Gordon Setter

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnamen: Gordon Castle Setter, Black and Tan Setter, Schotse Setter, De Gordon

Uiterlijke kenmerken van de Gordon Setter

Jachthond. Gezelschapshond.

Britse en Ierse Setters

Het karakter van de Gordon Setter

De Gordon Setter is stoer en zeer stoutmoedig en hij kan zich aan elk soort terrein aanpassen. Hij heeft een uitstekend reukvermogen en hij verschilt van de Engelse Setter door zijn zwaardere structuur, minder indrukwekkende galop en voorstaan. Zijn zoekbereik is kleiner dan dat van andere setters. Hij is een zeer goede zwemmer, kan allerlei soorten wild opsporen en kan apporteren. Zijn specialiteiten zijn o.a. houtsnip en watersnip. Hij is rustig, volgzaam en aanhankelijk, en is daarmee een prima gezelschapshond. Hij heeft een consequente, maar geduldige en vriendelijke opvoeding nodig.

Kleur

Warm, glanzend, gitzwart zonder een spoor van roest-kleur, met tan roodachtig kastanjebruine aftekeningen. Zwarte aftekeningen op de voeten zijn toegestaan, evenals zwarte strepen onder de kaken. Tan aftekeningen: twee vlekken boven de ogen, aan beide kanten van de snuit. Twee grote vlekken op de borst. Aftekeningen op binnenkant van de achterbenen. Op voorbenen tan aftekeningen van voet tot elleboog. Aftekeningen rond de anus. Een kleine witte vlek op de borst is toegestaan.

Lichaam

Middellang. Diepe, niet al te brede borstkas. Goed gewelfde ribben. Korte rug. Brede, iets gewelfde lendenen.

Schofthoogte

Reu: ongeveer 66 cm. Teef: ongeveer 62 cm.

Gewicht

Reu: ongeveer 30 kg. Teef: ongeveer 25 kg.

Type

Britse en Ierse Setters

Hoofd

Hoger dan breed, fijnbesneden. Licht gewelfde schedel. Duidelijke stop. Lange snuit. Sterke kaken. Geen overhangende lippen. Zwarte neusspiegel.

Ogen

Donkerbruin.

Oren

Laag aangezet, middelgroot, dun en tegen het hoofd hangend. Lange, zijdeachtige bevedering aan de einden.

Vacht

Kort en fijn op hoofd en voorkant van de benen. Middellang op de rest van het lichaam. Lange, fijne, vlakke bevedering op de achterkant van de benen. Bevedering op de buik.

Poten

Sterke benen. Ovale voeten met gesloten, goed gewelfde tenen.

Staart

Dik aan de basis, toelopend naar het eind. Recht of iets gebogen evenwijdig aan de grond gedragen. Lange, rechte bevedering (of franje).

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Gratis Gordon Setterpakket

Voor elk ras zijn er unieke redenen om te kiezen voor unieke voeding. Vraag gratis het ROYAL CANIN® Gordon Setterpakket aan inclusief €10 giftcard! en en ontdek welke voeding het beste bij jouw Gordon Setter past .

Direct aanvragen
 • Maxi Ageing 8+ natvoer

  Maxi Ageing 8+ natvoer

  Al is hij wat ouder, je grote hond is gezond toch? Of zou zijn uitstraling wat vitaler kunnen? Met Maxi Ageing 8+ Wet van ROYAL CANIN® ondersteun je het gezond ouder worden van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Dental Care Maxi

  Dental Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of zouden zijn gebit meer aandacht kunnen krijgen? Dental Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die het gebit verzorgt en tandsteenvorming helpt te verminderen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Gordon Setter

Naam Voorkomend in Nederland
1. Guus
3%
3%
2. Daisy
3%
3%
3. Boyd
2%
2%
4. Gowan
2%
2%
5. Lodewijk
2%
2%

Gordon Setter baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Gordon Setter. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Gordon Setter fokker of kennel.

Heb je al een Gordon Setter pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Gordon Setter het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies