Griffon Bruxellois

Griffon Bruxellois floor
België

De Belgische Griffons zijn stoere, kleine gezelschapshonden die dankzij hun doordringende blik en korte neusje een grappig apengezichtje hebben. Het ras van de Belgische Griffons bestaat uit Griffon Buxellois (ruwharig en roodrossig van kleur), de Griffon Belge (ruwharig, zwart of zwartbruin) en de Petit Brabançon (de kortharige versie). De drie ‘Griffonnekes’ kunnen in één nest worden geboren.

Rasbeschrijving Griffon Bruxellois

 • Ras afkomst: België
 • Andere rasnamen: Belgische Dwerghond, Brussels Smousje

Uiterlijke kenmerken van de Griffon Bruxellois

Gezelschapshond.

Belgische honden van klein formaat

Het karakter van de Griffon Bruxellois

Griffon Bruxellois: robuust, dynamisch, levendig, vrolijk en erg aan zijn baas gehecht. Blaft weinig, maar is toch Een goede Waakhond. - Griffon Belge: erg sterk, robuust, levendig, vrolijk, evenwichtig en erg geliefd als Gezelschapshond. Het is ook Een goede waakhond, die Blaft bij onraad. Hij jaagt op ongedierte. - Petit Brabanáon: zelfverzekerd, levendig, met Een uitgesproken karakter en erg gevoelig. Een plezierig gezelschap dat consequent moet worden opgevoed.

Kleur

Griffon Bruxellois: rossig, enkele zwarte haren aan de snor en de kin zijn toegestaan. - Griffon Belge: zwart, zwart met goudbruin, zwart met gemengd bruin zijn de enig toegestane kleuren. - Petit Brabanáon: rossig, zwart met goudbruin zijn de enig toegestane kleuren. Een zwart masker vormt geen onvolkomenheid.

Lichaam

Vierkant. Vrij brede en diepe borst.

Schofthoogte

Groot model: ongeveer 28 cm. - Klein model: ongeveer 24 cm.

Gewicht

Groot: reu: minder dan 4,5 kg.

Type

Belgische honden van klein formaat

Hoofd

Breed en rond. Gewelfd voorhoofd. Vooruitstekende kin. Snijtanden van de onderkaak liggen over de snijtanden van de bovenkaak. Hoofd is bedekt met ruwe, warrige haren. Lange haren rond de ogen, neus, wangen en kin. Brede, zwarte neusspiegel.

Ogen

Zeer groot, rond en zwart. Zwarte oogleden.

Oren

Recht, tippend. Soms gecoupeerd, in Nederland is couperen verboden.

Vacht

Griffon Bruxellois en Griffon Belge: halflang, ruw, warrig en dicht. - Petit Brabanáon: kort en gladharig

Poten

Middellang. Korte, ronde, compacte gesloten voeten. Zwarte voetzolen. Zwarte nagels.

Staart

Opgeheven.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Griffon Bruxellois past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Griffon Bruxellois past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • HT42d Small Dog

  HT42d Small Dog

  Je loopse of drachtige teef is gezond, toch? Of zou ze wel wat ondersteuning kunnen gebruiken tijdens de dracht? Speciaal voor kleine honden in de eerste fase van de voortplantingscyclus is er HT42d Small Dog van ROYAL CANIN®.

  Bekijk productpagina
 • Urban Life Adult Small Dog

  Urban Life Adult Small Dog

  Je stadshond is gezond, toch? Of zou hij in het stressvolle stadsleven met alle prikkels en uitlaatgassen wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Urban Life Adult Small Dog van ROYAL CANIN® is gspeciaal ontwikkeld voor je kleine stadshond. Het ondersteunt het herstelvermogen en verbetert het aanpassingsvermogen.

  Bekijk productpagina
 • Mini Mature +8 natvoer

  Mini Mature +8 natvoer

  Je kleine hond is gezond, toch? Of zou hij misschien nog vitaler kunnen zijn? Speciaal voor kleine, ouder wordende honden is er Mini Mature +8 Wet van ROYAL CANIN®. Dit bevordert de eetlust van honden tot 10 kilo en ondersteunt hun vitaliteit.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Griffon Bruxellois

Naam Voorkomend in Nederland
1. Jimmy
8.3%
8.3%
2. Pojke
8.3%
8.3%
3. Rocky
8.3%
8.3%
4. Bj
8.3%
8.3%
5. Spookje
8.3%
8.3%

Griffon Bruxellois baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Griffon Bruxellois. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Griffon Bruxellois fokker of kennel.

Heb je al een Griffon Bruxellois pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Griffon Bruxellois het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies