Griffon Nivernais

Griffon Nivernais floor
Frankrijk

Deze spoorvolger die ook wel Chien de Pays wordt genoemd, komt buiten Frankrijk, zijn land van herkomst, nauwelijks voor. Ook in Frankrijk is deze ruwharige, middelgrote jachthond zeldzaam in zijn zuivere vorm. De Griffon Nivernais is èèn van de zeer oude hondenrassen die in de wolvenjacht werden gebruikt. Zijn voorouders zijn o.a. de Chien Gris de Saint Louis, Foxhounds en rassen uit Auvergne, Vendèe en Bress. De huidige Griffon Nivernais werd in de Morvan en Nièvre ontwikkeld. In 1925 werd er een club voor dit ras opgericht. Na een kritieke periode heeft de Griffon Nivernais weer aan populatie gewonnen, en door zorgvuldige selectie worden de bouw, snelheid en karakter van het ras verbeterd.

Rasbeschrijving Griffon Nivernais

 • Ras afkomst: Frankrijk

Uiterlijke kenmerken van de Griffon Nivernais

Jachthond.

Lopende honden

Het karakter van de Griffon Nivernais

Deze spoorvolger, die vroeger bij de jacht op wolf werd gebruikt, is nog steeds een flinke, onafhankelijke, enthousiaste jager. Hoewel het ras nu rustiger en sneller is, is hij nog steeds robuust. Zijn voortreffelijke neus en opmerkelijke stem verklaren ook waar-om hij zo populair is bij jagers. Hij kan aanhankelijk zijn en een goede gezelschapshond, maar hij heeft een vastberaden baas nodig.

Kleur

Bij voorkeur wolfsgrijs of blauwgrijs, grijs als wild zwijn, bleekzwart, of peper en zoutkleurig, met tan aftekeningen op de wangen, boven de ogen, op binnenkant en onderkant benen, of geelbruin met een mengsel van zwarte en witte haren, waardoor een donkere zweem ontstaat.

Lichaam

Lang. Hals met vrij lichte botten, stevig, zonder keelhuid. Borst niet breed. Borstkas reikt tot elleboog. Buiklijn licht opgetrokken. Vlakke lendenen. Lange rug.

Schofthoogte

Reu: 55 tot 60 cm. Teef: 53 tot 58 cm.

Gewicht

Ongeveer 25 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Benig, vrij lang, met lichte botten maar niet klein. Schedel vrijwel plat. Lichte stop. Rechte neusbrug. Wenkbrauwbogen geaccentueerd door behaarde wenkbrauwen. Baard op de kin. Prominente neusspiegel.

Ogen

Bij voorkeur donker.

Oren

Soepel, matig breed en lang, naar het eind toe licht gekruld.

Vacht

Lange, dikke en dichte vacht. Vrij sterk en hard. Niet wollig of kroezend.

Poten

Stevige, gespierde benen. Enigszins lange voeten.

Staart

Niet erg lang, sabelvormig gedragen, meer behaard in het midden.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Griffon Nivernais past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Griffon Nivernais past

 • Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Trail 4300

  Sporting Trail 4300

  Je hond blijft ervoor gaan, toch? Of heb je het idee dat hij tijdens de inspanning meer energie kan hebben? Sporting Trail 4300 van ROYAL CANIN® geeft niet alleen direct energie vanaf het begin, maar draagt ook bij aan het langdurige uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Endurance 4800

  Sporting Endurance 4800

  Je hond kan maar door blijven gaan, toch? Of heb je het idee dat zijn uithoudingsvermogen nog beter kan? Sporting Endurance 4800 van ROYAL CANIN® draagt bij aan het uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 2 Populaire namen voor de Griffon Nivernais

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bob
50%
50%
2. Bobby
50%
50%

Griffon Nivernais baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Griffon Nivernais. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Griffon Nivernais fokker of kennel.

Heb je al een Griffon Nivernais pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Griffon Nivernais het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies