Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Jugoslavenski Gonic

Jugoslavenski Gonic floor
Voormalig Joegoslavië

De Jugoslavenski Gonic komt hoofdzakelijk in het zuidelijk gedeelte van het voormalige Joegoslavië voor. Er zijn twee variëteiten: De Jugoslavenski Planinski Gonic en de Jugoslavenski Trobojni Gonic. Deze honden zijn buiten hun land van herkomst niet erg bekend. De FCI erkent beide varianten als een apart ras.

Rasbeschrijving Jugoslavenski Gonic

 • Ras afkomst: Voormalig Joegoslavië
 • Andere rasnamen: Jugoslavenski Planinski, Gonic Jugoslavenski, Trobojni Gonic.

Uiterlijke kenmerken van de Jugoslavenski Gonic

Jachthond. Gezelschapshond.

Lopende honden

Het karakter van de Jugoslavenski Gonic

Deze zeer flinke, stoutmoedige en volhardende jager met een uitstekend reukvermogen is zeer bekwaam op ruig terrein. Hij jaagt op haas, vos, hert en ander wild. Hij is vriendelijk, rustig en goedmoedig, en daardoor een goede gezelschapshond.

Kleur

Jugoslavenski Planinski Gonic: black-and-tan, met karakteristieke tan aftekeningen boven de ogen. Jugoslavenski Trobojni Gonic: rood of tarwekleurig-rood over het grootste deel van het lichaam soms met een zwart zadel. Witte aftekeningen op het hoofd (bles), nek (kraag), borst, onderbenen en staarteind.

Lichaam

Iets langer dan hoog. Gespierde hals zonder keelhuid. Brede, diepe borstkas. Opgetrokken buiklijn. Brede, gespierde en iets hellende croupe. Brede, gespierde rug.

Schofthoogte

45 tot 55 cm.

Gewicht

20 tot 25 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Lang. Licht gewelfde schedel. Goed ontwikkelde wenkbrauwbogen. Geen duidelijke stop. Rechte neusbrug. Stevige, wigvormige snuit. Strakke, zwarte lippen.

Ogen

Donker.

Oren

Hangend en zonder vouwen. Afgerond eind.

Vacht

Kort en dicht. Dichte overvloedige ondervacht bij de Planinski.

Poten

Stevige, gespierde benen. Ronde voeten met gesloten tenen.

Staart

Recht of sabelvormig.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Jugoslavenski Gonic past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Jugoslavenski Gonic past .

 • Mobility C2P+ (natvoer)

  Mobility C2P+ (natvoer)

  Komt je hond niet meer zo makkelijk zijn mand uit? Heeft hij moeite om bij te blijven met uitlaten? Dan kan je dierenarts speciale voeding adviseren die bijdraagt aan de ondersteuning van gezonde gewrichten.

  Bekijk productpagina
 • Urinary S/O

  Urinary S/O

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om zijn urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Renal Special

  Renal Special

  Heeft je hond nierproblemen? Is zijn nierfunctie niet optimaal? Bij nierproblemen kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Renal Special van ROYAL CANIN® aan je hond voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 1 Populaire namen voor de Jugoslavenski Gonic

Naam Voorkomend in Nederland
1. Woek
100%
100%

Jugoslavenski Gonic baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Jugoslavenski Gonic. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Jugoslavenski Gonic fokker of kennel.

Heb je al een Jugoslavenski Gonic pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Jugoslavenski Gonic het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies