Karelische Berenhond

Karelische Berenhond floor
Finland

Zijn naam doet het al vermoeden:, de Karelische Berenhond is niet voor een kleintje vervaard. In de grensstreek tussen Finland en Rusland werd hij gebruikt voor de jacht op onder meer beren, lynxen en wolven. Je begrijpt het al: dit ras is niet geschikt voor iemand die een hond wil die vooral bij het bankstel past. De Karelische Berenhond, die nauw verwant is aan de Laika, stamt af van een oud Fins ras waar Russische fokkers het bloed van de Utchak sheepdog aan hebben toegevoegd. De Karelische Berenhond vindt zijn oorsprong in Karelië, het gebied dat zich van het noorden van St. Petersburg tot Finland uitstrekt. De Karelische Berenhond werd oorspronkelijk gebruikt bij de jacht op eland, en later bij de jacht op beer en groot wild. Het ras werd in 1946 door de FCI erkend.

Rasbeschrijving Karelische Berenhond

 • Ras afkomst: Finland
 • Andere rasnamen: Karelische Berenhond, De Kareliër

Uiterlijke kenmerken van de Karelische Berenhond

Jachthond (groot wild). Gezelschapshond.

Arctische Jachthonden

Het karakter van de Karelische Berenhond

Deze zeer rustieke en stoere hond is moedig en gretig. Het ras is weliswaar evenwichtig, maar onafhankelijk en enigs-zins onverdraagzaam. Hij is vriendelijk tegenover zijn familie, hoewel zijn karakter niet hetzelfde is als van de meeste gezelschapshonden. Hij gebruikt zijn sterk ontwikkelde reukzin om op groot wild te jagen. De Karelische Berenhond is een goede waakhond, maar geen sledehond, vee of schapenhoeder. Gezien zijn latent aanwezige agressieve karakter, moet deze hond nooit op aanvallen worden getraind. Consequente opvoeding is beslist noodzakelijk.

Kleur

Zwart met een bruinachtige zweem door de gewoonlijk kastanjebruine ondervacht. Witte vlekken of aftekeningen op de kop, hals, borst, onderbuik en benen.

Lichaam

Stevig. Sterke, gewelfde hals. Ruime borstkas. Rechte, lenige rug. Brede, enigszins hellende croupe.

Schofthoogte

Reu: 57 cm (ideaal). Teef: 52 cm (ideaal).

Gewicht

Ongeveer 25 kg.

Type

Arctische Jachthonden

Hoofd

Van voren gezien wigvormig. Brede schedel. Enigszins gewelfd voorhoofd. Matige stop. Diepe snuit. Goed ontwikkelde neus. Dunne, goed gesloten lippen.

Ogen

Klein. Bruin.

Oren

Rechtop gedragen. Licht afgeronde punten.

Vacht

Stug en ruw. Langer op de hals, rug en de achterkant van de dijen. Dichte zachte ondervacht.

Poten

Compacte, vrij ronde voeten. Sterke benen.

Staart

Hoog aangezet. Matig lang. Gekruld over de rug gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Karelische Berenhond past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Karelische Berenhond past .

 • Urinary S/O (natvoer - portie)

  Urinary S/O (natvoer - portie)

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Gastro Intestinal Low Fat

  Gastro Intestinal Low Fat

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding met een laag vetgehalte voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Calm

  Calm

  Merk je iets vreemds aan het gedrag van je hond? Is hij vaker angstig, vernielzuchtig of kan hij niet alleen zijn? Gedragsveranderingen van je hond kunnen wijzen op stress.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 1 Populaire namen voor de Karelische Berenhond

Naam Voorkomend in Nederland
1. Wolf
100%
100%

Karelische Berenhond baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Karelische Berenhond. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Karelische Berenhond fokker of kennel.

Heb je al een Karelische Berenhond pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Karelische Berenhond het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies