Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Kaukasische Ovtcharka

Kaukasische Ovtcharka floor
Rusland

De Kaukasische Ovtcharka is een stoere jongen die oogt als een knuffelbeer. Maar: laat je niet misleiden. Deze hond uit de bergen van de Kaukasus werd gebruikt om wolven die het vee bedreigden een kopje kleiner te maken. Hij is dominant en niet om te kopen. De Kaukasische Ovtcharka is trouw aan zijn baas maar regelt het verder allemaal zelf. Geen beginnershond dus.

Rasbeschrijving Kaukasische Ovtcharka

 • Ras afkomst: Rusland
 • Andere rasnamen: Kaukakische Herder, Caucasian Ovtcharka

Uiterlijke kenmerken van de Kaukasische Ovtcharka

Vee- en schapenhoeder. Waak- en verdedigingshond. Gezelschapshond.

Bergtype Molosser

Het karakter van de Kaukasische Ovtcharka

Zeer rustiek met een groot uithoudingsvermogen. Hij stelt weinig eisen en past zich aan elk klimaat aan. Hij is een evenwichtige hond, rustig doch actief, maar wantrouwig en zelfs bijterig tegenover vreemden. Een consequente opvoeding is noodzakelijk.

Kleur

Grijs in verschillende zones met gevarieerde schakeringen. Gewoonlijk licht en opgaand naar rossig, wit, roodbruin, gestroomd en ook bont of gevlekt.

Lichaam

Iets langer dan hoog. Krachtige, korte hals. Brede, hoge en iets gewelfde borstkas. Brede, gespierde rug. Korte lendenen. Matig opgetrokken buik. Brede, gespierde, bijna horizontale croupe.

Schofthoogte

Reuen: ten minste 65 cm. Teven: ten minste 62 cm.

Gewicht

45-65 kg.

Type

Bergtype Molosser

Hoofd

Massief en breed. Weinig opvallende stop. Vrij korte snuit. Grote, zwarte of donkerbruine neus. Stevige maar droge lippen.

Ogen

Klein, ovaal en donker.

Oren

Hoog aangezet, afhangend, gecoupeerd.

Vacht

Recht, grof. Korter op de kop en de voorzijde van de ledematen. Sterk ontwikkelde en lichtere ondervacht. Drie types: - Langharig met kraag, bevedering, broek en een pluimstaart. - Kortharig zonder kraag of bevering, dichte vacht. - Halflangharig zonder kraag, broek of pluimstaart.

Poten

Stevig. Grote, ovale, compacte en gedrongen voeten. Gebogen tenen.

Staart

Hoog aangezet, afhangend, in een krul gedragen.Gecoupeerde staart is toegestaan.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Kaukasische Ovtcharka past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Kaukasische Ovtcharka past .

 • Urinary S/O (natvoer - portie)

  Urinary S/O (natvoer - portie)

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Gastrointestinal Low Fat

  Gastrointestinal Low Fat

  Is jouw hond gevoelig voor vet in zijn voeding? Je dierenarts kan een speciale voeding met een laag vetgehalte adviseren om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Calm

  Calm

  Merk je iets vreemds aan het gedrag van je hond? Is hij vaker angstig, vernielzuchtig of kan hij niet alleen zijn? Gedragsveranderingen van je hond kunnen wijzen op stress.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Kaukasische Ovtcharka

Naam Voorkomend in Nederland
1. Ruska
9.1%
9.1%
2. Zeus
4.5%
4.5%
3. Zita
4.5%
4.5%
4. Dunja
4.5%
4.5%
5. Chico
4.5%
4.5%

Kaukasische Ovtcharka baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Kaukasische Ovtcharka. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Kaukasische Ovtcharka fokker of kennel.

Heb je al een Kaukasische Ovtcharka pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Kaukasische Ovtcharka het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies