Kromfohrländer

Kromfohrländer floor
Duitsland

Deze gezelschapshond ontstond per ongeluk, toen een Foxterriëer werd gedekt werd door een hond die leek op de Griffon Vendéen. Het resultaat beviel zo goed dat er een ras van werd gemaakt. De Kromfohrländer is een ongecompliceerde hond zonder opsmuk of tierelantijnen. Hij is zoals hij is en komt voor in een ruw- en een gladharige variant.

Rasbeschrijving Kromfohrländer

 • Ras afkomst: Duitsland

Uiterlijke kenmerken van de Kromfohrländer

Jachthond. Waakhond. Gezelschapshond.

Kromfohrl

Het karakter van de Kromfohrländer

Hij is robuust, levendig, alert, met een zeer goed gehoor. Deze jachthond heeft voornamelijk de kenmerken van een terriër. Hij is aanhankelijk, gehoorzaam en een plezierig gezelschap. Het is tevens een zeer goede waak-hond.

Kleur

Witte achtergrond met lichtbruine vlekken (verschillende nuances roodbruin).

Lichaam

Iets langgerekt. Hoog gedragen hals zonder keelhuid. Middelbrede en diepe borst. Licht gewelfde ribben. Stevige rug. Middelbrede, zeer gespierde en licht afhangende croupe. Opgetrokken buiklijn.

Schofthoogte

38 tot 46 cm.

Gewicht

Ongeveer 15 kg.

Type

Kromfohrl

Hoofd

Langgerekt, wigvormig. Platte schedel. Goed gemarkeerde stop. Rechte neusbrug. Snuit afgestompt naar de punt van de neus.

Ogen

Middelgroot, ovaal, iets schuin geplaatst. Donkergekleurd tot donker kastanjebruin.

Oren

Hoog aangezet, driehoekig, met ronde punten. Plat tegen het hoofd hangend.

Vacht

Twee variëteiten: - ruwharig (meest voorkomende) - langharig. Korte, matig lange of lange ruwharige vacht met ondervacht. Met baardje, aan de achterhand is de vacht wat langer.

Poten

Goed gespierd, stevige botten. Langgerekte gesloten voeten.

Staart

Middellang, stevig, licht gebogen gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Kromfohrländer past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Kromfohrländer past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Junior

  Medium Dog Neutered Junior

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Adult

  Medium Dog Neutered Adult

  Is je hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je gecastreerde hond heeft minder calorieën nodig terwijl de eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je middelgrote hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Kromfohrländer baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Kromfohrländer. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Kromfohrländer fokker of kennel.

Heb je al een Kromfohrländer pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Kromfohrländer het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies