Laika

Laika floor
Rusland

Laika betekent: blaffer. De Laika werd beroemd toen Rusland in 1957 deze straathond de ruimte in stuurde in een verder onbemande satelliet die zou verbranden in de atmosfeer. Het hondenras kenmerkt zich door een sterke persoonlijkheid. De Laika houdt niet van vreemden en luistert alleen als hij er tijd voor heeft. Het ras omvat verschillende rassen waarvan er drie erkend zijn door de FCI, de wereldwijde organisatie van hondenkennels. De Russisch-Europese Laika is de minst bekende en kleinste van de drie erkende Laikarassen. De Oost-Siberische Laika is de grootste. Dit ras werd in Siberië gebruikt voor de jacht op onder andere beren. De West-Siberische Laika is middelgroot en laat − net als zijn blaffende broertjes − graag horen dat hij er is. Vooral als hij wild gevonden heeft.

Rasbeschrijving Laika

 • Ras afkomst: Rusland
 • Andere rasnamen: West-Siberische Laika, Oost-Siberische Laika

Uiterlijke kenmerken van de Laika

Jachthond. Sledehond. Waakhond. Gezelschapshond.

Arctische Jachthonden

Het karakter van de Laika

Deze levendige en waakzame hond heeft een sterke, evenwichtige persoonlijk-heid. Hij blaft veel (laika betekent blaffer). De Laika is zeer toegewijd aan zijn baas en argwanend tegenover vreemden. Consequente opvoeding is beslist noodzakelijk.

Kleur

"Russisch-Europese Laika: zwart, grijs, wit, peper-en-zout, donker met witte aftekening of wit met donkere aftekening. Oost-Siberische Laika: peper-en-zout, wit, grijs, zwart, rode of bruine tinten; gevlekt of gespikkeld."

Lichaam

Sterk. Geprononceerde schoft. Volle, diepe borstkas. Brede, licht hellende croupe. Opgetrokken buiklijn. Korte, licht hellende lendenen.Stevige, gespierde rug.

Schofthoogte

Russisch-Europese Laika: reu: 52 tot 58 cm, teef: 50 tot 56 cm. Teef: 52 tot 58 cm. Oost-Siberische Laika: reu: 55 tot 63 cm, teef: 53 tot 61 cm.

Gewicht

20 tot 30 kg.

Type

Arctische Jachthonden

Hoofd

Niet zwaar. Schedel heeft de vorm van een gelijkzijdige driehoek. Geen duidelijke stop. Gladde snuit. Strakke lippen.

Ogen

Niet groot. Ovaal. Schuin in de schedel geplaatst.Donker.

Oren

Driehoekig, rechtop gedragen. Beweeglijk. Puntige uiteinden.

Vacht

Russisch-Europese: hard, recht, kort op de kop en oren. Langer op de hals, schoft en schouders. Bevederd aan de achterkant van de benen. Volle ondervacht. Oost-Siberische Laika: lang, grof, dicht, recht. Reu heeft manen en een kraag. Dichte, soepele ondervacht.

Poten

Sterke benen met stevige botten. Ovale, gesloten en compacte voeten.

Staart

In een boog of gekruld gedragen over de rug of de achterkant van de dijen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Laika past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Laika past .

 • Maxi Ageing 8+ natvoer

  Maxi Ageing 8+ natvoer

  Al is hij wat ouder, je grote hond is gezond toch? Of zou zijn uitstraling wat vitaler kunnen? Met Maxi Ageing 8+ Wet van ROYAL CANIN® ondersteun je het gezond ouder worden van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 4 Populaire namen voor de Laika

Naam Voorkomend in Nederland
1. Amani
25%
25%
2. Doeska
25%
25%
3. Holger
25%
25%
4. Wesley
25%
25%

Laika baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Laika. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Laika fokker of kennel.

Heb je al een Laika pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Laika het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies