Lundehund

Lundehund floor
Noorwegen

De Noorse Lundehund werd vroeger gebruikt voor de jacht op papegaaiduikers, tegenwoordig een beschermde vogelsoort. Deze kleine spits werkte op nauwelijks begaanbare rotsen en is uitgerust met een bijzonder lichaam. Hij heeft zes tenen, kan zijn voorbenen zijwaarts naar buiten draaien, zijn oren sluiten en zijn nek achterwaarts buigen. Vandaag de dag is de Lundehund een temperamentvolle gezelschapshond.

Rasbeschrijving Lundehund

 • Ras afkomst: Noorwegen
 • Andere rasnaam: Lundehund

Uiterlijke kenmerken van de Lundehund

Jachthond. Gezelschapshond.

Arctische Jachthonden

Het karakter van de Lundehund

Deze krachtige, energieke, waakzame en levendige hond heeft een onafhankelijk karakter, maar is niet agressief. Het is een opgewekte, aanhankelijke gezelschapshond. Hij is opmerkelijk lenig en flexibel. De Lundehund kan zijn voorpoten onder een hoek van 90 graden naar buiten draaien, en zijn hals is zo buigzaam dat hij zijn rug met zijn hoofd kan aanraken. Consequente opvoeding is nodig.

Kleur

"Kleur altijd in combinatie met wit: kastanjebruin tot geelbruin, met daartussen haren met zwarte punten; grijs; wit met donkere vlekken."

Lichaam

Rechthoekige vorm. Sterk. Vrij sterke hals met kraag. Lange, diepe borstkas. Licht opgetrokken buiklijn. Licht hellende croupe. Rechte rug.

Schofthoogte

Reu: 35 tot 58 cm. Teef: 32 tot 35 cm.

Gewicht

Reu: ongeveer 7 kg. Teef: ongeveer 6 kg.

Type

Arctische Jachthonden

Hoofd

Middelbreed, wigvormig. Licht gewelfde schedel. Uitgesproken stop. Licht gebogen (hol) neusbrug.

Ogen

Licht amandelvormig. Geelbruin.

Oren

Middelgroot, driehoekig. Breed aan de basis. Zeer bewegelijk, rechtop gedragen. Als de hond onder water is, worden de oren teruggevouwen om het gehoorkanaal af te sluiten.

Vacht

Dicht en zwaar. Kort op het hoofd en de voorkant van de benen. Langer op de hals, achterkant van de dijen en staart. Zachte ondervacht.

Poten

Sterke benen. Ovale voeten zijn licht naar buiten gedraaid. Er zijn zes tenen aan elke voet, acht voetzooltjes aan de voorbenen en zeven voetzooltjes aan de achterbenen.

Staart

Hoog aangezet. Matig lang. Rijk behaard. In een ring gedragen, licht gekruld over de rug, of hangend.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Lundehund past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Lundehund past .

 • Dog Start C2p+ Satiety

  Dog Start C2p+ Satiety

  Bekijk productpagina
 • Satiety

  Satiety

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
 • Mini Adult

  Mini Adult

  Je kleine hond is gezond toch? Of kan hij voor zijn enthousiasme extra energie gebruiken? Speciaal daarvoor hebben we Mini Adult van ROYAL CANIN®.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 4 Populaire namen voor de Lundehund

Naam Voorkomend in Nederland
1. Duvel
25%
25%
2. Kai
25%
25%
3. Thjalzi
25%
25%
4. Thor
25%
25%

Lundehund baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Lundehund. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Lundehund fokker of kennel.

Heb je al een Lundehund pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Lundehund het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies