Mastín Español

Mastín Español floor
Spanje

De Mastin Español is afkomstig van de Estremadura, in het zuidwesten van Spanje. Hij stamt waarschijnlijk af van de Mastiff en de Romeinse Molloser. Hij werd vroeger gebruikt bij hondengevechten, in de oorlog, bij de jacht op everzwijnen en ander groot wild. Tegenwoordig hoedt hij de sedentaire of rondtrekkende kudden zoals hij reeds in de Middeleeuwen deed.

Rasbeschrijving Mastín Español

 • Ras afkomst: Spanje
 • Andere rasnamen: Mastin, Spaanse Mastiff

Uiterlijke kenmerken van de Mastín Español

Vee- en schapenhoeder. Jachthond (everzwijn). Waak-en verdedigingshond. Gezelschapshond.

Bergtype Molosser

Het karakter van de Mastín Español

De Mastiin Espaòol is rustiek, leven- dig, zelfverzekerd, adellijk en rustig. Deze lieve hond is erg aan zijn baas gehecht en zacht met kinderen. Zeer vastberaden tegenover roofdieren en vreemden. Zijn geblaf klinkt schor, laag, diep en zeer luid.

Kleur

Verschillende kleuren. De uniforme kleuren hebben de voorkeur: geel, fauve, rood, zwart, wolfsgrauw en bont.

Lichaam

Massief, langgerekt (langer dan hoog). Stevige hals in de vorm van een stompe kegel. Dubbele en goed ontwikkelde keelhuid. Duidelijk te onderscheiden schoft. Krachtige en gespierde rug. Brede, diepe borstkas. Gewelfde ribben. Lange, brede lendenen. Brede en afhellende croupe.

Schofthoogte

Reuen: ten minste 77 cm. Teven: ten minste 72 cm.

Gewicht

50-65 kg.

Type

Bergtype Molosser

Hoofd

Stevig, massief, in verhouding tot de rest van het lichaam. De bovenschedel is licht gerond. Onduidelijke stop. Rechte snuit. Grote neus.

Ogen

Klein, amandelvormig, bij voorkeur donker (hazelnootkleurig). Zwarte oogleden.

Oren

Middelgroot, driehoekig, afhangend en tegen de kaken liggend.

Vacht

Dicht, dik, half lang, glad. Korter ter hoogte van de ledematen.

Poten

Krachtig en gespierd. Hubertusklauwen al dan niet aanwezig aan de achterpoten. Ronde (katte) voeten. Gesloten tenen.

Staart

Breed aan de basis en daarna smaller wordend. Her haar is er langer dan op de rest van het lichaam. In rust, laag gedragen en reikt dan tot aan het spronggewricht.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Mastín Español past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Mastín Español past .

 • Hepatic (natvoer)

  Hepatic (natvoer)

  Heeft je hond leverproblemen? Is zijn leverfunctie niet optimaal? Bij leverproblemen kan je dierenarts de speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren om de leverfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Satiety Weight Management

  Satiety Weight Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Mastín Español baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Mastín Español. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Mastín Español fokker of kennel.

Heb je al een Mastín Español pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Mastín Español het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies