Mexicaanse Naakthond

Mexicaanse Naakthond floor
Mexico

De Mexicaanse Naakthond is ook bekend onder de naam Xoloitzcuintle, kortweg Xolo. Bij voorkeur heeft hij alleen wat haar op de schedel, staartpunt en voeten. Deze vrolijke Mexicaan is aanhankelijk en goedaardig maar tegenover vreemden afstandelijk. Daarom is hij een goede waker. Hij komt voor in de formaten miniatuur, medio en standaard.

Rasbeschrijving Mexicaanse Naakthond

 • Ras afkomst: Mexico
 • Andere rasnamen: Mexicaanse Naakthond, Xolo

Uiterlijke kenmerken van de Mexicaanse Naakthond

Gezelschapshond. Waakhond.

Oerrassen

Het karakter van de Mexicaanse Naakthond

De Mexicaanse Naakthond is levendig, maar rustig, vrolijk, zeer aanhankelijk en goedaardig, en daardoor een prima gezelschapshond. Hij is gereserveerd tegenover vreemden, en daardoor een goede waakhond.

Kleur

Bij voorkeur éénkleurig donkerbrons, olifantsgrijs, grijszwart of zwart. Ongekleurde gebieden met roze of bruine plekjes zijn toegestaan. Haar op hoofd en staart moet bij donkere variëteiten zwart zijn. Bij lichte variëteiten kan het elke kleur zijn die bij het totaalvoorkomen past.

Lichaam

Vrij lang. Hals hoog gedragen, licht gewelfd, elegant, zonder keelhuid. Borstkas diep, maar vrij smal. Buiklijn opgetrokken. Rechte rug. Ronde croupe.

Schofthoogte

Grote type: 33-57 cm. Kleine type: 25-33 cm.

Gewicht

Variërend, afhankelijk van de afmetingen.

Type

Oerrassen

Hoofd

Lang. Vrij brede schedel. Minimale stop. Lange, slanke snuit. Strakke lippen. Neusspiegel donkerroze of bruin, afhankelijk van de kleur van de vacht.

Ogen

Middelgroot, licht amandelvormig, bij voorkeur donker, van geel tot zwart.

Oren

Groot (tot 10 cm), dun. Rechtopstaand, in actie schuin gehouden.

Vacht

Toefje kort, stijf haar op de schedel. Kroezend haar op de staartpunt. Volledige afwezigheid van haar wordt niet afgekeurd.

Poten

Slanke benen. Hazenvoeten met teruggetrokken tenen en zwarte of kleurloze nagels.

Staart

Laag aangezet, glad, vrij lang.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Mexicaanse Naakthond past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Mexicaanse Naakthond past .

 • Urinary S/O Moderate Calorie (natvoer)

  Urinary S/O Moderate Calorie (natvoer)

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om zijn urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Hepatic Diet

  Hepatic Diet

  Heeft je hond leverproblemen? Is zijn leverfunctie niet optimaal? Bij leverproblemen kan je dierenarts een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren om de leverfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Diabetic

  Diabetic

  Heeft je hond suikerziekte (diabetes mellitus)? Dan kan je dierenarts speciale dieetvoeding adviseren die een gezonde bloedsuikerspiegel helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 4 Populaire namen voor de Mexicaanse Naakthond

Naam Voorkomend in Nederland
1. Ziva
25%
25%
2. Pappy
25%
25%
3. Angel
25%
25%
4. Rakker
25%
25%

Mexicaanse Naakthond baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Mexicaanse Naakthond. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Mexicaanse Naakthond fokker of kennel.

Heb je al een Mexicaanse Naakthond pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Mexicaanse Naakthond het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies