Old English Sheepdog

Old English Sheepdog floor
Groot-Brittannië

De Old English Sheepdog of Bobtail is een imposante verschijning. Vroeger werd hij gebruikt als veedrijver maar tegenwoordig is hij gezinshond. De Bobtail zet zijn intelligentie graag in om zijn baas te plezieren. Hij is betrouwbaar met kinderen. Houd er wel rekening mee dat deze pluizenbollen wild en onstuimig kunnen zijn en dat de vachtverzorging een hele klus is.

Rasbeschrijving Old English Sheepdog

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnaam: Bobtail

Uiterlijke kenmerken van de Old English Sheepdog

Vee- en schapenhoeder (komt praktisch niet meer voor). Gezelschapshond.

Herdershonden

Het karakter van de Old English Sheepdog

Deze levendige, speelse, onstuimige hond is noch schuw, noch agressief. Hij is aanhankelijk, gehoorzaam, trouw, met een gelijkmatig karakter. Hij is een ideale oppas voor kinderen en wordt dan ook wel Nanny Dog genoemd. Hij heeft een wakersinstinct en is niet bijterig. Met zijn wollige gezicht en zijn `gebroken' stem is hij trouwens niet erg afschrikwekkend.

Kleur

Alle tinten grijs, grauw of blauw. Lichaam en achterhand zijn eenkleurig, met of zonder kleine witte aftekeningen op de voeten (sokken). Hoofd, hals, benen en onderlichaam moeten wit zijn. Bruine aftekeningen zijn een fout.

Lichaam

Kort en compact. Diepe, brede borstkas met goed gewelfde ribben. Schouders horen goed schuin te liggen. Licht gewelfde, krachtige lendenen. Schoft lager dan de lendenen. Sterke hals.

Schofthoogte

Reuen: ten minste 61 cm. Teven: ten minste 56 cm.

Gewicht

25-30 kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

Krachtig en vierkant. Ruime schedel. Duidelijke stop. Afgeknotte, krachtige en vierkante snuit. Grote neusspiegel.

Ogen

Ver uit elkaar. Donker, of glasogen. Blauwe ogen zijn toegestaan.

Oren

Klein, vlak tegen het hoofd gedragen.

Vacht

Overvloedig, hard, ruig, zonder krullen. Dikker op de achterhand dan op de rest van het lichaam. Zachte, dichte ondervacht.

Poten

Kleine, ronde voeten met goed gewelfde tenen. Dikke harde voetzolen.

Staart

Indien gecoupeerd:volledig. Couperen is in Nederland verboden.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Old English Sheepdog past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Old English Sheepdog past

 • Large Dog Starter - pups vanaf het spenen

  Large Dog Starter - pups vanaf het spenen

  Vanaf de tweede helft van haar zwangerschap tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond een verhoogde voedingsbehoefte. Je grote teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Trail 4300

  Sporting Trail 4300

  Je hond blijft ervoor gaan, toch? Of heb je het idee dat hij tijdens de inspanning meer energie kan hebben? Sporting Trail 4300 van ROYAL CANIN® geeft niet alleen direct energie vanaf het begin, maar draagt ook bij aan het langdurige uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Endurance 4800

  Sporting Endurance 4800

  Je hond kan maar door blijven gaan, toch? Of heb je het idee dat zijn uithoudingsvermogen nog beter kan? Sporting Endurance 4800 van ROYAL CANIN® draagt bij aan het uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Old English Sheepdog

Naam Voorkomend in Nederland
1. Roy
4.8%
4.8%
2. Bowie
2.4%
2.4%
3. Bully
2.4%
2.4%
4. Dazz
2.4%
2.4%
5. Harley
2.4%
2.4%

Old English Sheepdog baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Old English Sheepdog. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Old English Sheepdog fokker of kennel.

Heb je al een Old English Sheepdog pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Old English Sheepdog het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies