Perdigueiro Português

Perdigueiro Português floor
Portugal

De Perdigueiro Português of Portugese Pointer is licht en wendbaar en valt op door de losse huid aan zijn kop. Zijn vacht is geel en bruin en heeft geen ondervacht. Deze jachthond is dol op mensen maar niet altijd op honden. Voor een actieve baas die hem (heel) regelmatig de buitenlucht laat ruiken, is het een fijne gezelschapshond.

Rasbeschrijving Perdigueiro Português

 • Ras afkomst: Portugal
 • Andere rasnamen: Portugese Pointer, Portugese Patrijshond

Uiterlijke kenmerken van de Perdigueiro Português

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Perdigueiro Português

Deze hond is vasthoudend, actief, wilskrachtig, levendig en snel, en hij heeft een zeer goede reukzin. Oorspronkelijk werd hij gebruikt bij de jacht op vogels (perdigueiro = patrijs), maar nu wordt hij voor vele doeleinden gebruikt, waarbij hij zich thuis voelt op elk soort terrein. Hij volgt met enthousiasme een spoor en apporteert zeer goed. Hij is rustig en erg aanhankelijk, waardoor hij een goede gezelschapshond is. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Geel of kastanjebruin, een-kleurig of met witte vlekken.

Lichaam

Vierkante omtrek. Rechte, lange hals met weinig keelhuid. Diepe, brede borstkas. Korte, brede en goed gespierde lendenen. Korte, volle flanken. Korte, brede en rechte rug. Brede, licht hellende croupe.

Schofthoogte

Reu: 52 tot 60 cm. Teef: 48 tot 56 cm.

Gewicht

Reu: 20 tot 27 kg. Teef: 16 tot 22 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Vrij zwaar massief, met een zachte, dikke huid bedekt. Van voren gezien vierkant, recht in profiel. Licht gewelfde schedel. Duidelijke wenkbrauwbogen. Duidelijke stop. Rechte neusbrug. Hangende bovenlip.

Ogen

Groot, ovaal, in verschillende tinten bruin, bij voorkeur donker.

Oren

Middellang, dun, soepel, breed aan de basis en rond aan het eind. Vlak hangend.

Vacht

Kort, dik, zeer vlak tegen het lichaam liggend en niet erg zacht. Fijn en vlak liggend op hoofd en oren. Geen ondervacht.

Poten

Gespierde benen. Vrij ronde voeten met gesloten, stevige tenen.

Staart

Dik aan de basis, toelopend naar het eind. Tegen de dijen hangend. In actie evenwijdig aan de grond gedragen. Indien nog gecoupeerd dan is dat bij de derde wervel.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Perdigueiro Português past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Perdigueiro Português past .

 • Exigent Wet

  Exigent Wet

  Je kleine hond is gezond, toch? Of vraag je je wel eens af of hij al zijn voedingsstoffen binnenkrijgt omdat het een lastige eter is? In dat geval adviseren we Exigent Wet van ROYAL CANIN®. Smakelijke natvoeding die zelfs de meest kritische eter niet aan zich voorbij laat gaan.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Medium

  Digestive Care Medium

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Medium van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management

  Obesity Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Perdigueiro Português baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Perdigueiro Português. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Perdigueiro Português fokker of kennel.

Heb je al een Perdigueiro Português pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Perdigueiro Português het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies