Peruaanse naakthond

Peruaanse naakthond floor
Peru

Deze kale Peruaan is ook bekend onder de romantische naam ‘Inca Orchid Moonflower Dog’. Hij komt voor in drie formaten die stuk voor stuk zijn erkend door de FCI, de wereldwijde organisatie van hondenkennels. De Peruaanse Haarloze Hond groot is maximaal 65 cm hoog. De Peruaanse Haarloze Hond middenslag meet maximaal 50 cm en de miniatuurversie maximaal 40 cm. Moonflower Dogs of naakthonden zijn bij voorkeur volledig haarloos; alleen op de kop, de poten en de staart mag wat haar aanwezig zijn.

Rasbeschrijving Peruaanse naakthond

 • Ras afkomst: Peru
 • Andere rasnamen: Peruaanse naakthond, Inca Haarloze Hond, Peruaanse Haarloze Hond, Moonflower Dog, Peruaanse Inco Orchid

Uiterlijke kenmerken van de Peruaanse naakthond

Gezelschapshond. Waakhond.

Oerrassen

Het karakter van de Peruaanse naakthond

Deze levendige, waakzame en snelle hond is rustig, intelligent, aanhankelijk, en daardoor zeer geschikt als gezelschapshond. Hij is wantrouwig ten opzichte van vreemden en daardoor een goede waakhond.

Kleur

In de zwarte variëteit is het haar zwart. In andere variëteiten is het haar leizwart, olifantsgrijs, blauwgrijs, andere grijstinten, of donkerbruin tot lichtblond. Alle kleuren éénkleurig of met rozeachtige vlekken overal op het lichaam.

Lichaam

Middelgroot. Gewelfde bovenkant. Schoft niet uitgesproken. Brede borstkas. Ribben matig gewelfd. Rechte rug. Ronde, stevige croupe.

Schofthoogte

Groot: 50 tot 65 cm. Middelgroot: 40 tot 50 cm. Klein: 25 tot 40 cm.

Gewicht

Groot: 12 tot 23 kg. Middelgroot: 8 tot 12 kg. Klein: 4 tot 8 kg.

Type

Oerrassen

Hoofd

Wolfachtig van structuur. Brede schedel. Geen uitgesproken stop. Rechte neusbrug. Strakke lippen. Gebit bijna altijd incompleet (één of alle premolaren en molaren ontbrekend).Neusspiegel overeenkomstig kleur van de vacht.

Ogen

Middelgroot, licht amandelvormig. Variërend van zwart tot bruin tot geel, afhankelijk van de kleur van de vacht.

Oren

Middellang, enigszins puntig aan de uiteinden. In actie opgericht. In rust teruggeslagen tegen het hoofd.

Vacht

Toefjes haar op hoofd, onderbenen en staarteinde toegestaan. Ook een beetje haar op de rug is toegestaan.

Poten

Tengere benen. Hazenvoeten, met sterke voetkussens, waarmee hij voorwerpen kan grijpen.

Staart

Laag aangezet. Vrij dik aan de basis, spits toelopend naar de punt. In actie in een boog boven de ruglijn, maar niet gekruld. In rust neer-hangend, licht opgekruld aan het uiteinde.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Peruaanse naakthond past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Peruaanse naakthond past .

 • Exigent Wet

  Exigent Wet

  Je kleine hond is gezond, toch? Of vraag je je wel eens af of hij al zijn voedingsstoffen binnenkrijgt omdat het een lastige eter is? In dat geval adviseren we Exigent Wet van ROYAL CANIN®. Smakelijke natvoeding die zelfs de meest kritische eter niet aan zich voorbij laat gaan.

  Bekijk productpagina
 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Puppy

  Medium Puppy

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase ondersteuning voor zijn weerstand nodig hebben? Medium Puppy van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 12 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 3 Populaire namen voor de Peruaanse naakthond

Naam Voorkomend in Nederland
1. Amy
50%
50%
2. Peppernano
25%
25%
3. Brandon
25%
25%

Peruaanse naakthond baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Peruaanse naakthond. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Peruaanse naakthond fokker of kennel.

Heb je al een Peruaanse naakthond pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Peruaanse naakthond het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies