Pharaoh hond

Pharaoh hond floor
Malta

Als je dit ras voor het eerst ziet, dan weet je: die is van adel. Dit eeuwenoude, gracieuze windhondenras is konijnenjager bij uitstek maar kan ook als gezelschapshond worden gehouden. Voorwaarde is dat zijn baas op de hoogte is van de jachtlust van de Pharaohond en dat hij weet dat de geur van konijnen soms harder roept dan de baas. De Pharaoh-hond lijkt op de honden met puntige oren die te zien zijn op afbeeldingen in oude Egyptische graftomben. Vanuit Egypte verspreidde het ras zich via Spanje naar Europa en het is op de Balearen behouden gebleven.

Rasbeschrijving Pharaoh hond

 • Ras afkomst: Malta
 • Andere rasnamen: Pharaoh-hond, Pharaohond

Uiterlijke kenmerken van de Pharaoh hond

Jachthond. Gezelschapshond.

Oerrassen

Het karakter van de Pharaoh hond

Deze actieve, zeer snelle en soepele hond is een uitstekende springer en een gretige jager (konijn, haas, fazant, etc.). Hij is een beminnelijke, aanhankelijke en speelse gezelschapshond.

Kleur

Lichtbruin met witte aftekening op het puntje van de staart (zeer gewenst), op de voorborst (ster) en op de tenen. Smalle witte bles op het gezicht is toegestaan.

Lichaam

Soepel, bijna vierkante omtrek. Lange, droge,gespierde nek zonder keelhuid. Diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Bovenbelijning vrijwel recht.

Schofthoogte

Reu: 56 tot 63,5 cm. Teef: 53 tot 61 cm.

Gewicht

Ongeveer 20 kg.

Type

Oerrassen

Hoofd

Stomp wigvormig. Lange, droge, fijn besneden schedel. Lichte stop. Neusbrug iets langer dan de schedel. Neusspiegel vleeskleurig. Krachtige kaken.

Ogen

Ovaal. Amberkleurig, passend bij de vacht.

Oren

Groot. Dun. Breed aan de basis. Rechtop gedragen, maar zeer beweeglijk.

Vacht

Kort, glad, glanzend, variërend van fijn en dicht tot enigszins ruw.

Poten

Benen met fijne botten.Sterke, stevig voeten.

Staart

Vrij dik bij de aanhechting en naar het uiteinde dun toelopend. Hangt in rust net voorbij het spronggewricht. Hoog en gekromd gedragen indien in actie.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Pharaoh hond past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Pharaoh hond past .

 • Renal

  Renal

  Heeft je hond nierproblemen? Is zijn nierfunctie niet optimaal? Bij nierproblemen kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Renal van ROYAL CANIN® aan je hond voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Exigent Wet

  Exigent Wet

  Je kleine hond is gezond, toch? Of vraag je je wel eens af of hij al zijn voedingsstoffen binnenkrijgt omdat het een lastige eter is? In dat geval adviseren we Exigent Wet van ROYAL CANIN®. Smakelijke natvoeding die zelfs de meest kritische eter niet aan zich voorbij laat gaan.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Medium

  Digestive Care Medium

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Medium van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 4 Populaire namen voor de Pharaoh hond

Naam Voorkomend in Nederland
1. Argaii
40%
40%
2. Mellow
20%
20%
3. Esnah
20%
20%
4. Pharaoh
20%
20%

Pharaoh hond baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Pharaoh hond. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Pharaoh hond fokker of kennel.

Heb je al een Pharaoh hond pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Pharaoh hond het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies