Podenco Ibicenco

Podenco Ibicenco floor
Spanje

Deze jachthond komt voor in een glad- en een ruwharige variant. Als hij aan het werk is, kan de Podenco Ibicenco het helemaal zelf. Hij ruikt, achtervolgt en vangt het wild en als de baas het vriendelijk vraagt, komt hij het ook nog brengen. Hij staat bekend om zijn eigenzinnige, onafhankelijke karakter en houdt niet van vreemden.

Rasbeschrijving Podenco Ibicenco

 • Ras afkomst: Spanje
 • Andere rasnamen: Malloqui, Xarnelo, Majorquin, Charnequi Charneque, Hond van de Balearen

Uiterlijke kenmerken van de Podenco Ibicenco

Jachthond. Gezelschapshond.

Primitieve jachthonden

Het karakter van de Podenco Ibicenco

Deze onvermoeibare, snelle en zeer behendige hond is een uitstekende springer. Hij gebruikt zijn voortreffelijke reukvermogen om patrijs op te sporen, en zijn scherp gezichtsvermogen om konijn, haas en groot wild te vinden. Hij is een goede retriever. De Podenco Ibicenco vormt een hechte band met zijn baas, maar hij is eigenzinnig van karakter. Hij is wantrouwend ten opzichte van vreemden en agressief tegenover andere honden. Consequente opvoeding is nodig.

Kleur

Bij voorkeur wit en rood, of éénkleurig wit of rood.Geelbruin is bij de korthaar alleen toegestaan als de hond een uitzonderlijk exemplaar is.

Lichaam

Iets langer dan hoog. Zeer droge, gespierde, licht gebogen hals. Schouderbladen naar achteren geplaatst. Diepe, smalle, lange borstkas. Vlakke ribben. Gewelfde, krachtige lendenen. Buiklijn opgetrokken. Lange,rechte, flexibele rug.

Schofthoogte

Reu: 66 tot 72 cm. Teef: 60 tot 67 cm.

Gewicht

Reu: ongeveer 23 kg. Teef: ongeveer 19 kg.

Type

Primitieve jachthonden

Hoofd

Lang, smal, zeer droog. Lange, vlakke schedel. Smal voorhoofd. Geen uitgesproken stop. Lange, smalle, iets gebogen snuit. Neusspiegel vleeskleurig.

Ogen

Klein, schuin in de schedel geplaatst. Helder amberkleurig (karamelkleurig).

Oren

Middelgroot. Dun. Zeer beweeglijk en altijd rechtop staand. Naar voren of omhoog gericht.

Vacht

Glad, hard, lang. Drie variëteiten. Korthaar: glad, vrij hard, niet zijdeachtig. Ruwhaar: hard, grof, dik en kort op het hoofd. Baard is gewenst. Langhaar: het langste haar is het zachtst, zeer overvloedig op het hoofd en minstens 5 cm lang.

Poten

Lange, droge benen. Lange, compacte gesloten hazenvoeten. Nagels zijn gewoonlijk wit.

Staart

Laag aangezet, loopt toe naar de punt. In een boog gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Podenco Ibicenco past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Podenco Ibicenco past .

 • Recovery (natvoer)

  Recovery (natvoer)

  Is je kat of hond ziek geweest? Heeft ze een operatie gehad? Dan kan je dierenarts voor het herstelproces een speciale voeding adviseren.

  Bekijk productpagina
 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Puppy

  Medium Puppy

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase ondersteuning voor zijn weerstand nodig hebben? Medium Puppy van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 12 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Podenco Ibicenco

Naam Voorkomend in Nederland
1. Luna
2.5%
2.5%
2. Maggie
1.7%
1.7%
3. Ab
1.7%
1.7%
4. Diesel
1.7%
1.7%
5. Mano
1.7%
1.7%

Podenco Ibicenco baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Podenco Ibicenco. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Podenco Ibicenco fokker of kennel.

Heb je al een Podenco Ibicenco pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Podenco Ibicenco het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies