Poedel groot/konings

Poedel groot/konings floor
Frankrijk

Rasbeschrijving Poedel groot/konings

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnaam: Poedel

Uiterlijke kenmerken van de Poedel groot/konings

Gezelschapshond.

Poedels

Het karakter van de Poedel groot/konings

Hij is actief, sportief, vrolijk, opgewekt en extravert. Een echte levensgenieter. Erg alert, intelligent en trouw, maar wel over-heersend. Vanwege zijn grote aanpassingsvermogen en zijn sociale en goede karakter is het een zeer geliefde gezelschaps-hond. Hij heeft zijn eigenschappen als jachthond behouden. Hij kan namelijk zeer goed zwemmen en heeft een zeer fijne reukzin. Als hij niet consequent wordt opgevoed, kan hij wel eens moeilijk worden.

Kleur

Zwart, wit, bruin, grijs en abrikoos. Bruin, grijs en abrikoos moeten effen zijn.

Lichaam

Het lichaam is langer dan de schofthoogte. Stevige, licht gebogen hals. Geen keelhuid. Diepe borst. Korte, niet gewelfde of holle rug. Stevige en gespierde lendenen. Rond, maar niet afhangend kruis. Opgetrokken buiklijn.

Schofthoogte

Grote of Standaard of Koningspoedel: 45 tot 60 cm.

Gewicht

ongeveer 22 kg

Type

Poedels

Hoofd

Gedistingeerd, rechtlijnig, in goede verhouding met het lichaam. Licht gewelfde schedel. Uigesproken achter-hoofd. Weinig gemarkeerde stop. Rechte neusbrug. Vrij strakke lippen. Kleur van de neusspiegel in overeenstemming met de kleur van de vacht.

Ogen

Amandelvormig, iets schuin geplaatst. Zwart, zeer donkerbruin tot donker amberkleurig naar gelang de kleur van de vacht.

Oren

Vrij lang, langs de wangen afhangend. De punt reikt tot de mondhoeken. Bedekt met golvende en zeer lange haren.

Vacht

Gekruld (Krulpoedel): weelderig, fijn van structuur, wollig, goed gekruld. Dicht, dik, van dezelfde lengte, met gelijke krullen. - Draadharig (Koordenpoedel): weelderig, fijn van structuur, wollig, dicht, met duidelijke draden van eenzelfde lengte. Mins

Poten

Gespierd, stevige botten. Kleine, kort ovale voeten. Gewelfde tenen. Diverse kleuren nagels afhankelijk van de vachtkleur.

Staart

Hoog aangezet. In actie schuin opgeheven.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Gratis Poedel groot/koningspakket

Voor elk ras zijn er unieke redenen om te kiezen voor unieke voeding. Vraag gratis het ROYAL CANIN® Poedel groot/koningspakket aan inclusief €10 giftcard! en en ontdek welke voeding het beste bij jouw Poedel groot/konings past .

Direct aanvragen
 • Maxi Ageing 8+ natvoer

  Maxi Ageing 8+ natvoer

  Al is hij wat ouder, je grote hond is gezond toch? Of zou zijn uitstraling wat vitaler kunnen? Met Maxi Ageing 8+ Wet van ROYAL CANIN® ondersteun je het gezond ouder worden van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Dental Care Maxi

  Dental Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of zouden zijn gebit meer aandacht kunnen krijgen? Dental Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die het gebit verzorgt en tandsteenvorming helpt te verminderen.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Poedel groot/konings

Naam Voorkomend in Nederland
1. Diesel
1.6%
1.6%
2. Chanel
1.2%
1.2%
3. Jack
1.2%
1.2%
4. Amy
1.2%
1.2%
5. Lady
1.2%
1.2%

Poedel groot/konings baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Poedel groot/konings. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Poedel groot/konings fokker of kennel.

Heb je al een Poedel groot/konings pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Poedel groot/konings het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies