Pyreneese Berghond

Pyreneese Berghond floor
Frankrijk

Laat je niet op het verkeerde been zetten door zijn looks: de Pyreneese Berghond is géén Golden Retriever. Hij bewaakte zelfstandig het vee en hij draaide zijn poot niet om voor een wolf of een beer. Hoewel er verschil is tussen Pyreneese Berghond die werkt en de variant die als huishond gefokt is, moet je rekening houden met zijn beschermende, eigenzinnige aard.

Rasbeschrijving Pyreneese Berghond

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnaam: Pyreneese Berghond

Uiterlijke kenmerken van de Pyreneese Berghond

Vee- en schapenhoeder. Waakhond. Gezelschapshond.

Molosser Bergtype

Het karakter van de Pyreneese Berghond

Zelfstandig, fier, dominant en een eigenzinnig karakter. Een vroege en consequente opvoeding is noodzakelijk. Rustig, aanhankelijk, beschermend, zeer zacht met kinderen, het is een ideale gezelschapshond. Uiterst gereserveerd met vreemden, uitstekende waker, ontzag inboezemend en kan indrukwekkend uit de hoek komen.

Kleur

Wit met of zonder grijze vlekken (dassenvacht) of lichtgeel of oranje aan de kop, de oren en bij de aanzet van de staart. De voorkeur wordt gegeven aan een dasvormig vlekkenpatroon. Enkele vlekken op het lichaam zijn toegestaan.

Lichaam

Indrukwekkend. Sterke, vrij korte hals. Rechte, brede en sterke rug. Brede en diepe borstkas. Licht gewelfde ribben.Licht opgetrokken buiklijn. Licht schuine croupe.

Schofthoogte

Reuen: 70-80 cm. Teven: 65-72 cm.

Gewicht

Reuen: ongeveer 60 kg. Teven: ongeveer 45 kg.

Type

Molosser Bergtype

Hoofd

In verhouding tot de grootte van de hond. Licht gewelfde schedel. Lichte stop. Brede snuit, fijner naar het uiteinde toe. Iets afhangende zwarte lippen.

Ogen

Betrekkelijk klein, donker amberkleurig. De oogleden vertonen zwarte randen. Ze zijn lichtjes schuin ingeplant.

Oren

Klein en driehoekig. Ze hangen af en vallen vlak langs het hoofd.

Vacht

Lang, vlak, soepel en vol. Langer op de staart, de dijen en de hals waar de haren wat gegolfd kunnen zijn. Dikke, wollige ondervacht.

Poten

Stevig, bevederd. Dubbele hubertusklauwen aan de achterpoten. Niet te lange voeten, compact met matig gekromde tenen.

Staart

Vrij lang, behaard met een pluim. Hij wordt in rust laag gedragen maar richt zich gebogen op wanneer het dier alert is.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Pyreneese Berghond past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Pyreneese Berghond past .

 • Hepatic (natvoer)

  Hepatic (natvoer)

  Heeft je hond leverproblemen? Is zijn leverfunctie niet optimaal? Bij leverproblemen kan je dierenarts de speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren om de leverfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Satiety

  Satiety

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Pyreneese Berghond

Naam Voorkomend in Nederland
1. Beertje
3.9%
3.9%
2. Namic
3.9%
3.9%
3. King
3.9%
3.9%
4. Shiela
3.9%
3.9%
5. Ades
2%
2%

Pyreneese Berghond baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Pyreneese Berghond. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Pyreneese Berghond fokker of kennel.

Heb je al een Pyreneese Berghond pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Pyreneese Berghond het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies