Pyreneese Herder

Pyreneese Herder floor
Frankrijk

Er zijn twee soorten Pyreneese Herdershonden die elk een apart ras vormen: de langharige (à poil long) en de zeldzamere variant met de kortbehaarde snuit (à face rase) die iets minder temperamentvol is. Deze lichte honden worden in de Pyreneeën nog steeds als herder gebruikt. Ze staan erom bekend dat ze veel blaffen en slecht alleen kunnen zijn.

Rasbeschrijving Pyreneese Herder

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnamen: Pyreneese Herder, Pyreneese Herdershond

Uiterlijke kenmerken van de Pyreneese Herder

Vee- en schapenhoeder. Waakhond. Gezelschapshond. Gebruikshond: reddingshond (in puinhopen e.d.), drugshond, explosievenhond.

Herdershonden

Het karakter van de Pyreneese Herder

De Pyreneese Herder is actief, waakzaam intelligent en onvermoeibaar. Hij is terughoudend naar vreemden en zeer toegewijd aan het gezin. Deze moedige hond laat zich duidelijk horen en is steeds op zijn hoede. Hij heeft een vastberaden baas nodig met een consequente opvoeding. Hij is niet graag alleen.

Kleur

"Langharige variîteit: min of meer donker fauve met of zonder een mengsel van zwarte haren, soms met witte vlekken op borst en voeten; lichtgrijs met wit op hoofd, borst en benen; harlekijn tinten. Een witte vacht wordt niet toegestaan. Gladharige snuit variîteit: wit of wit met grijs (das), bleekgele, wolfsgrauwe of tan vlekken op hoofd, oren en basis van de staart. Dassenvacht heeft de voorkeur."

Lichaam

Het lichaam van de gladharige snuit variîteit is iets korter dan dat van de langharige variîteit. Krachtige hals. Diepe, brede borstkas. Hellende croupe. Lange rug.

Schofthoogte

Langharige variîteit Reuen: 40-48 cm.Teven: 38-46 cm.Gladharige snuit variîteit Reuen: 40-54 cm.Teven: 40-52 cm.

Gewicht

Beide variîteiten: 8-15kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

Driehoekig, als van de bruine beer. Geen duidelijke stop. De langharige variîteit heeft een vrij korte snuit. De variîteit met gladharige snuit heeft een langere snuit.

Ogen

Donkerbruin. Zwarte oogranden. Glasogen zijn toegestaan bij honden met een harlekijn of een leikleurige grijze vacht.

Oren

Vrij kort en voorheen dikwijls gecoupeerd. Voor driekwart rechtop gedragen, met de toppen naar voren of opzij gericht.

Vacht

"Langharige variîteit: lang of halflang, dik, vrijwel vlak of licht golvend; wolliger op croupe en dijen; haar op snuit en kaken valt naar voren. Textuur tussen geitenhaar en wollig. Gladharige snuit variîteit: dik, vlak, vrij lang en soepel; langer op de staart en rond de hals; hoofd bedekt met kort, fijn haar; kort haar op benen en een broek op de dijen."

Poten

Twee Hubertusklauwen op de achterbenen. Goed gevormde achterbenen. De voeten van de gladharige snuit variîteit zijn compacter en sterker gewelfd dan die van de langharige variîteit.

Staart

"Langharige variîteit: niet te lang, dichte bevedering, laag aangezet en met een haak aan het eind; veel exemplaren werden voorheen gecoupeerd.Textuur tussen geitenhaar en wollig.Gladharige snuit variîteit: vrij lang, dik haar dat een vederbos vormt, laag gedragen; haak aan het eind; staart ligt in een cirkel als een wiel op de rug als de hond alert is."

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Pyreneese Herder past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Pyreneese Herder past .

 • Gastro Intestinal Low Fat

  Gastro Intestinal Low Fat

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding met een laag vetgehalte voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management

  Obesity Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Pyreneese Herder

Naam Voorkomend in Nederland
1. Beau
4%
4%
2. Joep
4%
4%
3. Moos
2%
2%
4. Roos
2%
2%
5. Tank
2%
2%

Pyreneese Herder baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Pyreneese Herder. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Pyreneese Herder fokker of kennel.

Heb je al een Pyreneese Herder pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Pyreneese Herder het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies