Rottweiler

Rottweiler floor
Duitsland

Deze zware jongen uit het Duitse Rottweil ontstond uit voorouders die hoeders en beschermers van vee waren, . Hoeden en beschermen zijn nog steeds de passies van elke Rottweiler. Dit ras heeft een baas nodig die net zo stevig in zijn schoenen staat als de hond zelf. De (toekomstige) baas moet weten dat de Rottweiler een onbevreesde waker is.

Rasbeschrijving Rottweiler

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnamen: Rottweiler Metzgerhund, Rott, Duitse Bouvier

Uiterlijke kenmerken van de Rottweiler

Waakhond. Politie- en legerhond. Gezelschapshond.

Dogtype Molosser

Het karakter van de Rottweiler

De Rottweiler is robuust, evenwichtig, vredelievend maar met een fors temperament. Hij heeft een groot uithoudingsvermogen en een dominant karakter (vooral de reuen). Hij straalt een rustige kracht uit. Hij blaft niet onnodig. De Rottweiler is toegewijd, zeer gehecht aan zijn baas en geduldig met kinderen. Hij is een geschikte, onverschrokken en imponerende waker. De Rottweiler kan agressief reageren tegenover vreemden. Een erg consequente opvoeding maar zonder geweld is noodzakelijk om een (in alle omstandigheden) gehoorzame hond te krijgen. Met de opvoeding moet op jonge leeftijd begonnen worden. De Rottweiler geeft het karakter van zijn baas weer: door een gewelddadige opvoeding kan hij zich ontwikkelen tot een gevreesd wapen.

Kleur

Black and tan, de tan aftekeningen zijn goed afgelijnd op de kaken, boven de ogen, op de snuit, de nek, de borst, de ledematen en onder de staartbasis.

Lichaam

Gedrongen. Krachtige, droge hals zonder keelhuid. Goed ontwikkelde borst. Rechte, krachtige rug. Ruime borstkas. Gewelfde ribben. Korte lendenen. Brede, licht afgeronde croupe.

Schofthoogte

Reuen: 61-68 cm. Teven: 56-63 cm.

Gewicht

Reuen: ongeveer 50 kg. Teven: ongeveer 42 kg.

Type

Dogtype Molosser

Hoofd

Stevig. Brede, matig gewelfde schedel. Duidelijke stop. Rechte neusrug. Goed ontwikkelde neus. Krachtige kaken. Zwarte aansluitende lippen.

Ogen

Middelgroot, amandelvormig, donkerbruin.

Oren

Hoog aangezet, middelgroot, driehoekig, ver uit elkaar staand. Afhangend, naar voren gericht en vlak aanliggend.

Vacht

Halflang, stug aanvoelend, glad, dicht. Ondervacht.

Poten

Goed gespierd. Ronde voeten. Gesloten, gewelfde tenen. Zwarte nagels.

Staart

Indien gecoupeerd: één of twee staartwervels.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Gratis Rottweilerpakket

Voor elk ras zijn er unieke redenen om te kiezen voor unieke voeding. Vraag gratis het ROYAL CANIN® Rottweilerpakket aan inclusief €10 giftcard! en en ontdek welke voeding het beste bij jouw Rottweiler past .

Direct aanvragen
 • Mobility C2P+

  Mobility C2P+

  Komt je hond niet meer zo makkelijk zijn mand uit? Heeft hij moeite om bij te blijven met uitlaten? Dan kan je dierenarts speciale voeding adviseren die bijdraagt aan de ondersteuning van gezonde gewrichten.

  Bekijk productpagina
 • Renal Select Canine

  Renal Select Canine

  Heeft je hond nierproblemen? Is zijn nierfunctie niet optimaal? Bij nierproblemen kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Renal van ROYAL CANIN® aan je hond voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Renal Special

  Renal Special

  Heeft je hond nierproblemen? Is zijn nierfunctie niet optimaal? Bij nierproblemen kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Renal Special van ROYAL CANIN® aan je hond voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Rottweiler

Naam Voorkomend in Nederland
1. Diesel
2.1%
2.1%
2. Luna
1.7%
1.7%
3. Max
1.6%
1.6%
4. Kyra
1.2%
1.2%
5. Bo
1.2%
1.2%

Rottweiler baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Rottweiler. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Rottweiler fokker of kennel.

Heb je al een Rottweiler pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Rottweiler het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies