Segugio Italiano

Segugio Italiano floor
Italië

Dit oude drijfhondenras komt voor in een glad- en een ruwharige versie. De Italiaanse brak wordt in zijn land van herkomst veel gebruikt omdat hij veelzijdig is. Hij jaagt op elk terrein, alleen of in meutes en vindt zowel een haas, een vos als een wild zwijn geen probleem. Voor wie kan leven met zijn onafhankelijke aard en jachtlust, is de Segugio Italiano prima gezelschap.

Rasbeschrijving Segugio Italiano

 • Ras afkomst: Italië
 • Andere rasnaam: Italiaanse loophond

Uiterlijke kenmerken van de Segugio Italiano

Jachthond. Gezelschapshond.

Lopende honden

Het karakter van de Segugio Italiano

Deze robuuste, stoutmoedige, snelle, levendige en enthousiaste hond met een voortreffelijke neus jaagt alleen of in meutes. Hij is uitstekend aangepast aan het ruigste terrein en jaagt op haas, vos en wild zwijn. Hij heeft een diepe, harmonieuze stem. Hoewel de Segugio Italiano onafhankelijk en nogal introvert is, kan hij een goede gezelschapshond zijn. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Eenkleurig geelbruin, van donker grijzig roodachtig bruin tot licht geelbruin en black-and-tan. Er kunnen ook witte aftekeningen op de snuit, schedel, hals, onderbenen en staartpunt voorkomen, en witte vlekken op de borst.

Lichaam

Vierkant gebouwd. Zeer stevige hals, zonder keelhuid. Middelbrede borstkas. Goed ontwikkelde lendenen. Buiklijn niet opgetrokken. Rechte gespierde rug. Vlakke, goed gespierde croupe.

Schofthoogte

Reu: 52 tot 60 cm. Teef: 50 tot 58 cm.

Gewicht

Reu: 20 tot 28 kg. Teef: 18 tot 26 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Lang. Licht gewelfde schedel. Stop niet erg geprononceerd. Grote neusspiegel. Lange, gewelfde neusbrug.

Ogen

Groot, donker okerkleurig.

Oren

Driehoekig, plat, hangend en puntig aan de uiteinden.

Vacht

Middellang (minder dan 5 cm), ruw, behalve op hoofd, benen en staart. Er bestaat ook een kortharige variëteit met glad haar.

Poten

Ovale voeten met gesloten, gewelfde tenen en zwarte nagels. Lange, stevige benen.

Staart

Hoog aangezet, sabelvormig hangend. In actie niet hoger dan de rug gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Segugio Italiano past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Segugio Italiano past .

 • Gastro Intestinal Low Fat

  Gastro Intestinal Low Fat

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding met een laag vetgehalte voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management

  Obesity Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 2 Populaire namen voor de Segugio Italiano

Naam Voorkomend in Nederland
1. Aicko
50%
50%
2. Michl
50%
50%

Segugio Italiano baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Segugio Italiano. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Segugio Italiano fokker of kennel.

Heb je al een Segugio Italiano pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Segugio Italiano het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies