Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog floor
Groot-Brittannië

De naam van de Shetland Sheepdog geeft aan waar hij vandaan komt - de Shetland Eilanden bij de noordelijke kust van Schotland. Hij is waarschijnlijk het resultaat van kruisingen tussen Schotse Herder, de `Yakki' honden van de Groenlandse walvisjagers en de Spits honden die Scandinavische vissers vergezelden. De Sheltie is een miniatuur-collie met dezelfde onweerstaanbare blik als zijn grote oom. Deze kleine actieveling is net zo slim als hij eruitziet. Hij is trouw aan zijn baas en heeft niet zoveel met vreemden. Daarom is hij een prima waakhond. Hij laat graag horen dat hij thuis is en zoekt een baas die van borstelen houdt.

Rasbeschrijving Shetland Sheepdog

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnaam: Sheltie

Uiterlijke kenmerken van de Shetland Sheepdog

Vee- en schapenhoeder. Gezelschapshond.

Herdershonden

Het karakter van de Shetland Sheepdog

Deze actieve, oplettende, blije hond, die makkelijk in de omgang is, is aanhankelijk, vriendelijk en makkelijk op te voeden. Hij is gereserveerd tegenover vreemden, maar nooit schuw. Hij laat zich goed horen.

Kleur

"Verschillende sable tinten- van goudkleurig tot mahoniekleurig; driekleurig - gitzwart met tan en witte aftekeningen. Blue merle-zilverblauw, gevlekt, merle met zwart; zwart-wit, black-and-tan."

Lichaam

Iets langer dan hoog. Gespierd en evenwichtig. Diepe borstkas met goed gewelfde ribben. Rechte rug.

Schofthoogte

Reuen: 36-40 cm. Teven: 34-38 cm.

Gewicht

5-10 kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

Lang en wigvormig. Platte, smalle schedel. Lichte stop. Neusspiegel, lippen en omranding van de ogen zwart.

Ogen

Schuin in de schedel ingeplant, amandelvormig. Donkerbruin, hoewel lichtere kleur ogen (blauw of met blauwe vlekjes) voor sommige merle variëteiten toegestaan zijn.

Oren

Klein, voor driekwart rechtop gedragen, met de top naar voren gericht.

Vacht

Lang, recht en ruw. Rijke, korte en zachte ondervacht. Zeer volle manen en franje, waardoor de hond een majestueus uiterlijk krijgt. Achterbenen zwaar bevederd.

Poten

Ovale voeten. Dikke voetzolen. Gesloten, gewelfde tenen. Benen met stevige botten.

Staart

Laag gedragen. Rijk bevederd. Omhoog als de hond alert is, maar nooit boven rughoogte gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Shetland Sheepdog past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Shetland Sheepdog past

 • Small Dog Neutered Adult

  Small Dog Neutered Adult

  Is je kleine hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. En dus de voedselopname. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Agility 4100 Small Dog

  Sporting Agility 4100 Small Dog

  Je kleine hond is sportief, toch? Of heb je het idee dat je hond ondersteuning kan gebruiken bij zijn sportieve prestaties? Sporting Agility 4100 Small Dog van ROYAL CANIN® levert snel energie om de prestaties van je sporthond te optimaliseren.

  Bekijk productpagina
 • Urban Life Senior wet

  Urban Life Senior wet

  Je wat oudere hond is gezond, toch? Of zou hij in het stressvolle stadsleven met alle prikkels en uitlaatgassen wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Urban Life Senior Wet van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je oudere hond in de stad. Het ondersteunt het herstelvermogen en verbetert het aanpassingsvermogen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Shetland Sheepdog

Naam Voorkomend in Nederland
1. Luna
1.3%
1.3%
2. Dusty
1%
1%
3. Indy
0.9%
0.9%
4. Tommy
0.9%
0.9%
5. Buddy
0.8%
0.8%

Shetland Sheepdog baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Shetland Sheepdog. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Shetland Sheepdog fokker of kennel.

Heb je al een Shetland Sheepdog pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Shetland Sheepdog het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies