Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Silken Windhound

Silken Windhound floor
Verenigde Staten

Rasbeschrijving Silken Windhound

 • Ras afkomst: Verenigde Staten

Het karakter van de Silken Windhound

De Silken Windhound is een intelligente hond met een zeer evenwichtig temperament. In het veld zijn ze sterk prooigericht. Thuis zijn ze lieve, aanhankelijke en toegewijde gezelschapsdieren. Nervositeit, schuwheid en agressiviteit naar mensen toe worden gezien als fout.

Kleur

Alle kleuren en aftekeningen zijn toegestaan.

Schofthoogte

De Silken Windhound mag een schoudenhoogte hebben tussen de 47 tot 60 cm. Ze zijn bijna vierkant gebouwd of ietsje gestrekter. Hij is elegant gebouwd maar mag niet fragiel zijn. Zware botten en bone zijn fouten.

Vacht

De vacht is zacht en zijdeachtig. Hij mag recht, iets golvend of gekruld zijn maar mag nooit de belijning van de Silken Windhound bederven. De bevedering is langer aan de achterkant van de voorbenen, de borst, de achterbenen en rond de nek en staart. De vacht op het hoofd, de voeten, voorkant van de voorbenen en hakken is korter. Bevedering op de oren en hoofd worden gezien als een pré omdat dit de expressie van de hond bevorderd. De Silken Windhound wordt minimaal getrimd.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Silken Windhound past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Silken Windhound past .

 • Medium Dog Senior Consult Mature

  Medium Dog Senior Consult Mature

  Zou je middelgrote oudere hond wel wat vitaler kunnen? Vanaf 7 jaar kan hij al de eerste ouderdomsverschijnselen krijgen. De dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren om de gezondheid van je oudere hond te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Adult

  Medium Dog Neutered Adult

  Is je hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je gecastreerde hond heeft minder calorieën nodig terwijl de eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je middelgrote hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Junior

  Medium Dog Neutered Junior

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Silken Windhound baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Silken Windhound. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Silken Windhound fokker of kennel.

Heb je al een Silken Windhound pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Silken Windhound het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies