Skye Terriër

Skye Terriër floor
Schotland

Deze langharige Schot is twee keer zo lang als hij hoog is en zijn karakter is net zo sterk als zijn kaken. De Skye Terriër staat erom bekend dat hij één persoon kiest als idool. Hij is vrolijk en vriendelijk tegen mensen die hij kent, maar vreemden kunnen hem gestolen worden. Deze hond is afkomstig van het eiland Skye, in de Hebriden archipel ten westen van Schotland. Zijn uiterlijk staat al heel lang vast. Hij zou afstammen van de langharige Bassethonden. Deze sterke graver werd gebruikt voor de jacht op vossen en ander roofwild. Koningin Victoria had een Skye Terriër als huisdier. Zijn eerste tentoonstelling dateert van 1864.

Rasbeschrijving Skye Terriër

 • Ras afkomst: Schotland
 • Andere rasnaam: De Skye

Uiterlijke kenmerken van de Skye Terriër

Gezelschapshond.

Kleine Terriërs

Het karakter van de Skye Terriër

De Skye Terriër is rustiek, zelfverzekerd en bezit een sterk karakter. Hij is eigenzinnig en enigszins koppig. Deze hond, met een legendarische trouw, is uiterst toegewijd aan zijn baas. Hij is wantrouwig tegenover vreemden. Een consequente opvoeding is nodig.

Kleur

Zwart, licht of donker grijs, wildkleur, roomkleurig in alle gevallen met zwarte snuit, oren en staart. Elke éénkleurige vachtkleur is toegestaan. Een kleine witte vlek op de borst is toegestaan.

Lichaam

Lang en laag. Ovale, diepe en lange borstkas. Rechte rug. Korte lendenen.

Schofthoogte

25-26 cm.

Gewicht

10-12 kg.

Type

Kleine Terriërs

Hoofd

Lang en krachtig. Lichte stop. Krachtige snuit, sterke kaken.

Ogen

Van gemiddelde grootte, dicht bij elkaar, bruin (donkerbruin).

Oren

Klein, rechtopstaand, met franjes. Indien ze afhangen zijn ze groter.

Vacht

Lang, stug, recht, plat zonder krullen. Op de kop zijn ze korter, zachter, het gezicht en de ogen verbergend. Korte, dichte, zachte en wollige ondervacht.

Poten

Kort, gespierd. De voeten aan de voorpoten zijn groter dan deze aan de achterpoten.

Staart

Afhangend of in het verlengde van de rug gedragen. Bevederd.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Skye Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Skye Terriër past

 • Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Trail 4300

  Sporting Trail 4300

  Je hond blijft ervoor gaan, toch? Of heb je het idee dat hij tijdens de inspanning meer energie kan hebben? Sporting Trail 4300 van ROYAL CANIN® geeft niet alleen direct energie vanaf het begin, maar draagt ook bij aan het langdurige uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Endurance 4800

  Sporting Endurance 4800

  Je hond kan maar door blijven gaan, toch? Of heb je het idee dat zijn uithoudingsvermogen nog beter kan? Sporting Endurance 4800 van ROYAL CANIN® draagt bij aan het uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Skye Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Skye Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Skye Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Skye Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Skye Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies