Staffordshire Bull Terriër

Staffordshire Bull Terriër floor
Groot-Brittannië

De Staffordshire Bull Terriër of Engelse Staff werd ontwikkeld uit bulldogs en terriërs met als doel een atleet te fokken die geschikt was voor hondengevechten. Deze prettig gestoorde Engelsman is bepaald geen doetje. Hoewel hij lief is voor mensen, komt in de omgang met andere honden zijn oorspronkelijke fokdoel naar boven.

Rasbeschrijving Staffordshire Bull Terriër

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnaam: De Engelse Bull Terriër

Uiterlijke kenmerken van de Staffordshire Bull Terriër

Waakhond. Gezelschapshond.

Bull Terriërs

Het karakter van de Staffordshire Bull Terriër

De Staffordshire Bull Terriër is eigenzinnig, koppig, krachtig en heeft een uitzonderlijke moed en doorzettingsvermogen. Hij is evenwichtig en rustig. Goed opgevoed zal hij teder en vriendelijk zijn tegen bekenden. Het is een vechtlustige hond. Hij is een goede waakhond. Hij kan vrij agressief zijn tegenover soortgenoten.

Kleur

Rood, wildkleur, wit, zwart of blauw of deze kleuren met witte vlekken. Elke gestroomde schakering met of zonder wit. Black-and-tan of leverkleur zijn niet gewenst.

Lichaam

Gedrongen, krachtig. Gespierde tamelijk korte hals. De bovenlijn horizontaal. Brede borst. Diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Gespierde achterhand.

Schofthoogte

35-40 cm.

Gewicht

Reuen: 12,7-17,2 kg. Teven: 10,8-15,4 kg.

Type

Bull Terriërs

Hoofd

Kort en diep. Brede schedel. Duidelijke stop. Korte snuit. De wangspieren zijn duidelijk te zien. De kaken zijn stevig en krachtig. Aangesloten lippen, zonder loshangende delen.

Ogen

Van gemiddelde grootte. Rond, donker. De ooglidranden zijn donker.

Oren

Rozenoren of halfhangende oren, niet groot noch zwaar.

Vacht

Kort, glad en dicht.

Poten

Voorpoten staan uit elkaar, gespierd. Sterke voeten. Zwarte nagels.

Staart

Van gemiddelde lengte, laag aangezet, versmalt tot een fijne punt. Vrij laag gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Staffordshire Bull Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Staffordshire Bull Terriër past

 • Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Medium Dog Neutered Junior - tot 12 maanden

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Trail 4300

  Sporting Trail 4300

  Je hond blijft ervoor gaan, toch? Of heb je het idee dat hij tijdens de inspanning meer energie kan hebben? Sporting Trail 4300 van ROYAL CANIN® geeft niet alleen direct energie vanaf het begin, maar draagt ook bij aan het langdurige uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Endurance 4800

  Sporting Endurance 4800

  Je hond kan maar door blijven gaan, toch? Of heb je het idee dat zijn uithoudingsvermogen nog beter kan? Sporting Endurance 4800 van ROYAL CANIN® draagt bij aan het uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Staffordshire Bull Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Staffordshire Bull Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Staffordshire Bull Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Staffordshire Bull Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Staffordshire Bull Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies