Tibetaanse Mastiff

Tibetaanse Mastiff floor

Sommige mensen zeggen dat de Tibetaanse Mastiff of Do-Khyl de voorvader van de dogachtige honden is, maar dat kunnen we niet meer bewijzen. Dat het ras oud is, is een feit. Deze krachtpatser combineert een grenzeloze liefde voor zijn baas en diens gezin, met een grote onverschilligheid naar vreemden. De Tibetaanse Mastiff blaft veel en luid, en kan agressief zijn.

Rasbeschrijving Tibetaanse Mastiff

 • Ras afkomst: Tibet (China)
 • Andere rasnamen: Tibetaanse Mastiff, Tibetaanse Dog, Tibetaanse berghond

Uiterlijke kenmerken van de Tibetaanse Mastiff

Vee- en schapenhoeder. Waakhond. Gezelschapshond.

Molosser Bergtype

Het karakter van de Tibetaanse Mastiff

Rustiek, groot weerstandsvermogen, rustig, enigszins koppig, en introvert. De Tibetaanse Mastiff is erg gehecht aan de baas. Hij is afstandelijk ten opzichte van vreemden, en kan zich dan zelfs agressief opstellen. Het is een zeer waakzame hond vooral 's nachts, het is een geboren waker. Zijn blaf, een echt gebrul, is indrukwekkend. Met de opvoeding moet vroeg begonnen worden en een consequente opvoeding met veel geduld en doorzettingsvermogen is noodzakelijk. Deze hond is pas volledig ontwikkeld op een leeftijd van drie of vier jaar. De teef is slecht eens per jaar loops.

Kleur

Diepzwart, black-and-tan, kastanjebruin, verschillende goud- en grijsschakeringen, eveneens grijs met goudkleurige aftekeningen. Een witte vlek op de borst is toegestaan. Kleine witte vlekjes op de voeten worden getolereerd. Tan en goudkleurige vlekken vinden we boven de ogen, op de onderbenen en aan het uiteinde van de staart.

Lichaam

Stevig, iets langer dan hoog. Stevige, gewelfde hals zonder te grote keelhuid en met een dikke kraag. Diepe borst en matig brede borstkas. Rechte rug. Weinig opvallende croupe.

Schofthoogte

Reuen: ongeveer 66 cm. Teven: ongeveer 61 cm.

Gewicht

55-80 kg.

Type

Molosser Bergtype

Hoofd

Zwaar en stevig. Massieve schedel. Diepe stop. Rechthoekige snuit. Sterke kaken. Brede neus. Goed ontwikkelde lippen.

Ogen

Van gemiddelde grootte, ovaal, iets schuin ingeplant, staan wijd uit elkaar. Alle kastanjebruine schakeringen zijn mogelijk.

Oren

Van een gemiddelde grootte, driehoekig en afhangend.

Vacht

Lang, dik, recht en stug. Nooit zijdeachtig, gekruld of gegolfd. Dichte, dikke en wollige ondervacht in het koude seizoen.

Poten

Zware botten. Ronde, stevige en compacte voeten.

Staart

Matig lang tot lang maar reikt niet voorbij het spronggewricht. Dicht behaard. Wordt in een lichte krul over de rug gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Tibetaanse Mastiff past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Tibetaanse Mastiff past .

 • Hepatic (natvoer)

  Hepatic (natvoer)

  Heeft je hond leverproblemen? Is zijn leverfunctie niet optimaal? Bij leverproblemen kan je dierenarts de speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren om de leverfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Satiety Weight Management

  Satiety Weight Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Tibetaanse Mastiff

Naam Voorkomend in Nederland
1. Tsenpo
7.1%
7.1%
2. Layla
3.6%
3.6%
3. Luba
3.6%
3.6%
4. Rhanienghandara
3.6%
3.6%
5. Teddy
3.6%
3.6%

Tibetaanse Mastiff baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Tibetaanse Mastiff. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Tibetaanse Mastiff fokker of kennel.

Heb je al een Tibetaanse Mastiff pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Tibetaanse Mastiff het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies