Tibetaanse Terriër

Tibetaanse Terriër floor

Dit zeer oude ras, dat zowel doet denken aan een kleine Bobtail als aan de Lhasa Apso, vindt zijn oorsprong in Tibet, waar hij door de monniken werd gefokt. Hij werd beschouwd als heilig dier en tempelbewaker en werd waarlijk vereerd. Rond 1920 schonk een Tibetaanse prinses een koppel Tibetaanse Terriërs aan Dr. Greig, haar Engelse arts. Deze naar Engeland meegevoerde honden staan aan de oorsprong van de Europese lijn. In 1930 werd het ras officieel erkend. Hij komt in Europa nog niet veel voor.

Rasbeschrijving Tibetaanse Terriër

 • Ras afkomst: Tibet (China)
 • Andere rasnamen: Tibetaanse Terriër, Tibetan Terriër, Darjeeling Terriër

Uiterlijke kenmerken van de Tibetaanse Terriër

Gezelschapshond. Waakhond.

Tibetaanse honden

Het karakter van de Tibetaanse Terriër

Hij is stevig, weerbestendig, sterk, moedig en levendig. Hij werd gebruikt voor het begeleiden van kudden. Het is geen echte terriër, want hij is nooit gebruikt voor de jacht. Hij is erg enthousiast en heeft veel temperament. Hij is onafhankelijk en enigs-zins koppig. Hij is zeer gehecht aan zijn baas en lief voor kinderen. Hij is waakzaam en terughoudend tegenover vreemden. Het is een waakhond die weinig blaft. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Wit, goud, roomkleurig, grijs of rookkleurig, zwart, twee- en driekleurig. Chocolade en leverkleur (kastanjebruin) zijn ongewenst.

Lichaam

Vierkant, compact, goed gespierd. Goed ontwikkelde ribben. Rechte rug. Korte, licht gewelfde lendenen. Horizontale croupe.

Schofthoogte

Reu: 35 tot 40 cm. Teef: iets kleiner.

Gewicht

8 tot 13 kg.

Type

Tibetaanse honden

Hoofd

Middellang. Niet geheel platte schedel. Gemarkeerde stop. Sterke snuit. Goed ontwikkelde onderkaak, met een beetje baard. Zwarte neusspiegel.

Ogen

Groot, rond, donker bruin, met lange, voor de ogen hangende haren.

Oren

Niet te groot, V-vormig, afhangend maar niet dicht tegen de kop hangend, met zware bevedering.

Vacht

Overvloedig, lang, fijn, maar niet zijdeachtig of wollig. Recht of golvend, maar niet gekruld. Fijne, wollige ondervacht.

Poten

Goed gespierd. Grote, ronde voeten. Niet gewelfde tenen. Zwaar behaard.

Staart

Vrij hoog aangezet, middellang, vrolijk gedragen met een krul op de rug. Weelderig behaard.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Tibetaanse Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Tibetaanse Terriër past .

 • Gastro Intestinal Low Fat

  Gastro Intestinal Low Fat

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding met een laag vetgehalte voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management

  Obesity Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Tibetaanse Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Tibetaanse Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Tibetaanse Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Tibetaanse Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Tibetaanse Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies