Yorkshire Terriër

Yorkshire Terriër floor
Groot-Brittannië

Hoe slim een Yorkshire Terriër ook is, vaak vergeet hij dat hij maar zo’n 23 cm groot is. Sterker nog: eigenlijk is de York ervan overtuigd dat hij de wereld aan kan. De Yorkshire Terriër werd oorspronkelijk gebruikt om ratten uit mijnen te verdrijven. Het ras werd later een populaire gezelschapshond. Voor een eigenaar die weet dat deze dominante druktemaker vooral een geweldig kameraadje is, én die houdt van borstelen, is het een ideale huisgenoot.

Rasbeschrijving Yorkshire Terriër

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnamen: Yorkshire, Yorkie

Uiterlijke kenmerken van de Yorkshire Terriër

Gezelschapshond.

Bijzondere Terriërs

Het karakter van de Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër is levendig, impulsief, onverschrokken en moedig maar ook koppig. Hij loopt over aan affectie, maar leeft moeilijk samen met kleine, drukke kinderen. Hij blaft veel en slaat alarm bij onraad. De Yorkshire Terriër is dominant en aarzelt niet grotere soortgenoten aan te vallen. Een zeer consequente opvoeding is nodig om hem onder controle te kunnen houden.

Kleur

Donker staalblauw (geen zilverblauw) gaande van de achterhoofdsknobbel tot aan de staartbasis, nooit met wildkleurige, bronskleurige of donkere haren vermengd. Op de borst zijn de haren een diepe kleur tan. Alle wildkleurige haren zijn donkerder aan de basis dan in het midden. Ze worden nog bleker naar hun uiteinde toe. De pup wordt zwart geboren, de vacht wort enkele maanden later staalgrijs.

Lichaam

Compact, stevig. Elegante hals. Matig gewelfde ribben, rechte vlakke rug. Goed ondersteunde lendenen.

Schofthoogte

Ongeveer 20 cm.

Gewicht

Tot 3,1 kg.

Type

Bijzondere Terriërs

Hoofd

Vrij klein en vlak. Niet al te vooruitstekend tot bolvormig. Niet te lange snuit.

Ogen

Van gemiddelde grootte, donker. De ooglidrand is donker.

Oren

Klein, V-vormig, rechtop gedragen, niet te ver uit elkaar. Intens tankleurig.

Vacht

Van een gemiddelde lengte op het lichaam, recht, fijne, zijdeachtige structuur. Op de kop lang en een diepe kleur tan. De haren hangen vaak recht naar beneden aan weerszijden van het lichaam, gescheiden door een streep die begint aan de neus tot aan het uiteinde van de staart. Het onderste deel van de ledematen is een diepe kleur tan.

Poten

Recht. Ronde voeten. Zwarte nagels.

Staart

Iets hoger dan de ruglijn gedragen. Weelderig behaard, haren iets donkerder blauw dan de rest van het lichaam.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Gratis Yorkshire Terriërpakket

Voor elk ras zijn er unieke redenen om te kiezen voor unieke voeding. Vraag gratis het ROYAL CANIN® Yorkshire Terriërpakket aan inclusief €10 giftcard! en en ontdek welke voeding het beste bij jouw Yorkshire Terriër past .

Direct aanvragen
 • Recovery (natvoer)

  Recovery (natvoer)

  Is je kat of hond ziek geweest? Heeft ze een operatie gehad? Dan kan je dierenarts voor het herstelproces een speciale voeding adviseren.

  Bekijk productpagina
 • Satiety Small Dog

  Satiety Small Dog

  Heeft je kleine hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
 • Rehydration Support (instant)

  Rehydration Support (instant)

  Is je kat of hond ziek geweest? Heeft ze een operatie gehad? Dan kan je dierenarts voor het herstelproces een speciale voeding adviseren.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Yorkshire Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Yorkshire Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Yorkshire Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Yorkshire Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Yorkshire Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies