Burmilla

Burmilla floor
Groot-Brittannië

De Burmilla is een erg levendige kat maar is rustig en zacht in omgang. Hij miauwt graag maar heeft geen harde stem. De Burmilla is graag bij zijn baasje en heeft een vriendelijk en makkelijk karakter. De vacht is eenvoudig te verzorgen.

Middelgroot. Opmerkelijk gewicht voor zijn postuur: 4 tot 7 kg. Oosters (foreign) type (t), sierlijk. Stevig beendergestel, goed ontwikkeld spierstelsel.

Rasbeschrijving Burmilla

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnaam: Burmees Silver

Het karakter van de Burmilla

Bij deze kat gaat de energie van de Burmees gepaard met de zachtaardigheid van de Pers. Vriendelijk, gemakkelijk in de omgang en een beetje een kletskous. De verzorging is eenvoudig.

Kleur

Kleur: tipping (alleen het uiteinde van de haren is gekleurd) met de zilverwitte schakering van de ondervacht. De basiskleur is silver of golden en de tipping is: sable (zwart), blauw, chocolate, lilac, rood, crême, etc. De rug, het masker en de staart zijn donkerder dan de buik.

Lichaam

Tamelijk compact. Brede, ronde borst. Schouders en heupen van gelijke breedte. De achterhand staat iets hoger dan de schouders. Zeer stevige beenderen en krachtige spieren.

Hoofd

Een middelgrote, afgeronde kop. Breed gezicht smal toelopend in een korte, stompe driehoek. Volle, ronde wangen. De volwassen katers hebben volle wangen. Een brede, goed ontwikkelde en korte snuit. Het neusprofiel vertoont aan de basis een lichte stop. Goed ontwikkelde kin. Boven de wenkbrauwen iets minder vol behaard (n).

Ogen

Grote, ver uit elkaar en iets schuin staande ogen. Halvemaanvormige opening. Omrand met de passende kleur. Alle nuances groen worden geaccepteerd, maar helder groen verdient de voorkeur. Bij kittens en jonge katten tot ongeveer twee jaar is een spoortje geel aanvaardbaar. Bij de vachtkleuren rood, crême en tortie is de kleur amber toegestaan (t).

Oren

Middelgroot, breed aan de basis en met afgeronde uiteinden. De oren staan ver uit elkaar, worden rechtop gedragen en buigen licht naar voren. Aan de binnenkant dun begroeid met korte haartjes.

Vacht

Kortharig (iets langer dan van de Burmees), fijn, zeer glanzend en zijdeachtig met juist genoeg ondervacht om de vacht iets van het lichaam af te laten staan.

Poten

De achterpoten zijn iets langer dan de voorpoten. Goede botstructuur. Krachtig gespierd. De voeten zijn middelgroot en rond (n) of ovaal (t).

Staart

Halflang tot lang, gemiddelde dikte en dunner uitlopend naar de afgeronde punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Burmilla past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Burmilla past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Pediatric Weaning

  Pediatric Weaning

  Wist je dat je kitten in haar eerste levensjaar een kritieke groeiperiode doormaakt? Van 4 weken tot 4 maanden heeft je kitten een verminderde afweer en een erg gevoelige spijsvertering. Gedurende deze belangrijke periode kan de dierenarts een speciale voeding adviseren die aansluit bij de specifieke behoefte van je kitten.

  Bekijk productpagina
 • Ageing Sterilised 12+

  Ageing Sterilised 12+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen en wat vitaler? Ageing Sterilised 12+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je gesteriliseerde poes of gecastreerde kater vanaf 12 jaar. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
 • Appetite Control Sterilised 7+

  Appetite Control Sterilised 7+

  Je gesteriliseerde/gecastreerde kat is tevreden, toch? Of blijft ze maar zeuren om eten terwijl ze echt genoeg krijgt? Appetite Control Sterilised 7+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor gesteriliseerde/gecastreerde katten vanaf 7 jaar. Het helpt ze langer een verzadigd gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Burmilla

Naam Voorkomend in Nederland
1. Luna
5.9%
5.9%
2. Joep
2.9%
2.9%
3. Moke
2.9%
2.9%
4. Blacky
1.5%
1.5%
5. Chica
1.5%
1.5%

Burmilla baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Burmilla. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Burmilla fokker of cattery.

Heb je al een Burmilla kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Burmilla het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens