Ceylon

Ceylon floor
Sri Lanka

De Ceylon is een middelgroot ras met een compact lichaam. Hij is een zelfverzekerde, sociale en aanhankelijke kat. Daardoor kan dit ras goed als binnenkat worden gehouden mits zijn baasje hem voldoende afleiding geeft. De vacht is eenvoudig te verzorgen.

Compact lichaam. Middelgroot. Korte haren.

Rasbeschrijving Ceylon

 • Ras afkomst: Sri Lanka
 • Andere rasnamen: Catto di Ceylon, Sri Lanka Kat

Het karakter van de Ceylon

Een sociale, zelfverzekerde en aanhankelijke kat die goed binnenshuis kan leven. Eenvoudige verzorging.

Kleur

Basiskleur: van sable tot golden.

Lichaam

Middelgroot en compact. Een vrij ronde borst. Fijn beendergestel. Goed ontwikkelde spieren.

Hoofd

Gemiddelde afmeting. Licht afgeronde schedel en tamelijk afgeplat voorhoofd. Enigszins ronde wangen. Tamelijk korte neus met een lichte stop. Geen sterke kin.

Ogen

Tamelijk groot, iets in schuine stand. De bovenlijn is amandelvormig en de onderlijn is afgerond. Donker omrand. Kleur: geelgroen.

Oren

Middelgroot tot groot. Hoog op het hoofd geplaatst en dicht bij elkaar. Tamelijk breed aan de basis met afgeronde uiteinden. Lichtere duimafdrukken. Lynxtips zijn toegestaan.

Vacht

Korte, fijne en zijdeachtige vacht. Weinig ondervacht. Geprononceerde ticking (agoutivacht, donkere en lichte bandjes in één haar) op de borst, rug en flanken. Twee of drie lijnen op de wangen en een `cobra-tekening' op het voorhoofd. Strepen op de poten en ringen op de staart.

Poten

Middellange poten. De voorpoten zijn korter dan de achterpoten. Goed gespierd. Ronde voeten.

Staart

Tamelijk kort, breed bij de aanzet en dunner uitlopend naar de ronde punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Ceylon past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Ceylon past

 • Ageing Sterilised 12+

  Ageing Sterilised 12+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen en wat vitaler? Ageing Sterilised 12+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je gesteriliseerde poes of gecastreerde kater vanaf 12 jaar. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
 • Fit 32

  Fit 32

  Je kat is gezond, toch? Of zou ze voor haar avonturen buitenshuis wel wat extra weerstand nodig hebben? Fit 32 van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor de kat die regelmatig buiten is. Het helpt bij het ondersteunen van haar natuurlijke weerstand.

  Bekijk productpagina
 • Outdoor

  Outdoor

  Je kat is gezond, toch? Of zou ze door al haar avonturen buiten meer natuurlijke weerstand nodig hebben? Outdoor van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor actieve katten die veel buiten zijn. Het helpt hun natuurlijke weerstand te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Ceylon

Naam Voorkomend in Nederland
1. Blauwtje
4.8%
4.8%
2. Cenny
4.8%
4.8%
3. Dikkie Dik
4.8%
4.8%
4. Heathcliff
4.8%
4.8%
5. Julia
4.8%
4.8%

Ceylon baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Ceylon. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Ceylon fokker of cattery.

Heb je al een Ceylon kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Ceylon het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens