Ceylon

Ceylon floor
Sri Lanka

De Ceylon is een middelgroot ras met een compact lichaam. Hij is een zelfverzekerde, sociale en aanhankelijke kat. Daardoor kan dit ras goed als binnenkat worden gehouden mits zijn baasje hem voldoende afleiding geeft. De vacht is eenvoudig te verzorgen.

Compact lichaam. Middelgroot. Korte haren.

Rasbeschrijving Ceylon

 • Ras afkomst: Sri Lanka
 • Andere rasnamen: Catto di Ceylon, Sri Lanka Kat

Het karakter van de Ceylon

Een sociale, zelfverzekerde en aanhankelijke kat die goed binnenshuis kan leven. Eenvoudige verzorging.

Kleur

Basiskleur: van sable tot golden.

Lichaam

Middelgroot en compact. Een vrij ronde borst. Fijn beendergestel. Goed ontwikkelde spieren.

Hoofd

Gemiddelde afmeting. Licht afgeronde schedel en tamelijk afgeplat voorhoofd. Enigszins ronde wangen. Tamelijk korte neus met een lichte stop. Geen sterke kin.

Ogen

Tamelijk groot, iets in schuine stand. De bovenlijn is amandelvormig en de onderlijn is afgerond. Donker omrand. Kleur: geelgroen.

Oren

Middelgroot tot groot. Hoog op het hoofd geplaatst en dicht bij elkaar. Tamelijk breed aan de basis met afgeronde uiteinden. Lichtere duimafdrukken. Lynxtips zijn toegestaan.

Vacht

Korte, fijne en zijdeachtige vacht. Weinig ondervacht. Geprononceerde ticking (agoutivacht, donkere en lichte bandjes in één haar) op de borst, rug en flanken. Twee of drie lijnen op de wangen en een `cobra-tekening' op het voorhoofd. Strepen op de poten en ringen op de staart.

Poten

Middellange poten. De voorpoten zijn korter dan de achterpoten. Goed gespierd. Ronde voeten.

Staart

Tamelijk kort, breed bij de aanzet en dunner uitlopend naar de ronde punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Ceylon past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Ceylon past .

 • Digestive Care

  Digestive Care

  Je kat is gezond, toch? Of is haar ontlasting misschien wat wisselend? Digestive Care van ROYAL CANIN® ondersteunt een gezonde spijsvertering en draagt bij aan een betere ontlasting.

  Bekijk productpagina
 • Hair & Skin

  Hair & Skin

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog glanzender kunnen? Hair & Skin Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om een gezonde huid en vacht te helpen behouden.

  Bekijk productpagina
 • Hairball Care

  Hairball Care

  Je volwassen kat is gezond, toch? Of heeft zij regelmatig last van haarballen? Geen pretje voor je kat. En ook niet voor je vloerbedekking. Hairball Care van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de haarbalontwikkeling bij je kat te verminderen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Ceylon

Naam Voorkomend in Nederland
1. Blauwtje
4.8%
4.8%
2. Cenny
4.8%
4.8%
3. Dikkie Dik
4.8%
4.8%
4. Heathcliff
4.8%
4.8%
5. Julia
4.8%
4.8%

Ceylon baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Ceylon. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Ceylon fokker of cattery.

Heb je al een Ceylon kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Ceylon het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens