Noorse Boskat

Noorse Boskat floor
Noorwegen

De Noorse Boskat is een zelfverzekerde kat. Hoewel hij graag in de buurt is van zijn eigenaar, is hij niet per se een schootkat. Hij heeft een duidelijke eigen wil maar een makkelijk karakter. De Noorse Boskat moet voldoende ruimte hebben en een mogelijkheid om te klimmen. De vacht vraagt regelmatige verzorging.

Groot postuur. Gewicht: 3 tot 9 kg.De vrouwtjes kunnen aanzienlijk kleiner zijn dan de mannetjes. Langgerekt lichaam, stevig gebouwd. Dubbele vacht.

Rasbeschrijving Noorse Boskat

 • Ras afkomst: Noorwegen
 • Andere rasnamen: Skogkaat, Norsk Skogkatt, Skaukatt, Wegrie

Lichaam

Massief, robuust, maakt een krachtige indruk. Matige lengte met een brede, ronde borst. Zwaar beendergestel en stevig gespierd.

Hoofd

Driehoekige vorm, even lang als breed. Plat voorhoofd. Recht profiel, zonder stop. De snuit volgt de lijn van de kop, zonder pinch. Middellange neus. Krachtige kin, eerder vierkant dan rond, nooit spits (u). De eerste Noorse Boskatten hadden een minder lange kop en hun profiel was minder recht dan tegenwoordig.

Ogen

Grote, amandelvormige ogen, iets schuin staand. Alle kleuren worden geaccepteerd, voorkeur voor groen of goud. Blauwe, koperkleurige of verschillend gekleurde ogen bij de witte katten.

Oren

Middelgroot, breed en open aan de basis, licht afgerond aan de uiteinden. Flink uit elkaar staand en zodanig op de zijkant van de kop geplaatst, dat de oorbasis de lijn volgt van de kop tot de kin. Lange haren aan de binnenkant. Lynxtips zijn wenselijk.

Vacht

Dubbele vacht, halflangharig. Een zeer dikke, wollige ondervacht. De gladde, glanzende, vettige dekharen zijn waterafstotend. De vacht is onregelmatig; korter op de schouders en langzaam langer wordend op de rug en de flanken. Een bef, kraag en broek maken de volle vacht compleet. Alle kleuren worden erkend, behalve colourpoint, chocolate en lilac, cinnamon, fawn en Burmese patronen. Iedere hoeveelheid wit is toegestaan.

Poten

Middellange, gespierde, rechte poten. De achterpoten zijn langer dan de voorpoten, zodat het achterdeel hoger staat dan de schouders. Sterke beenderen. Goed gespierde dijen. Grote, ronde voeten met plukjes lang haar tussen de tenen.

Staart

Lang, ruig behaard, hoog gedragen. Het puntje van de staart reikt tot de nek. Breed bij de aanzet, dunner uitlopend naar de punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Jouw Noorse Boskat verdient goud!

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, levensstijl of specifieke gevoeligheden. Ontdek welke voeding jouw kat verdient en probeer kattenvoer op maat.

Vraag hier je advies op maat aan!
 • Mother & Babycat Mousse

  Mother & Babycat Mousse

  Jouw jonge kitten is gezond, toch? Of zou hij meer natuurlijke weerstand nodig hebben? In de eerste maanden is hij namelijk extra vatbaar voor infecties. Mother & Babycat van ROYAL CANIN® is een zachte mousse die de natuurlijke weerstand van je kitten helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Pediatric Weaning - vanaf het spenen tot 4 maanden

  Pediatric Weaning - vanaf het spenen tot 4 maanden

  Wist je dat je kitten in haar eerste levensjaar een kritieke groeiperiode doormaakt? Van 4 weken tot 4 maanden heeft je kitten een verminderde afweer en een erg gevoelige spijsvertering. Gedurende deze belangrijke periode kan de dierenarts een speciale voeding adviseren die aansluit bij de specifieke behoefte van je kitten.

  Bekijk productpagina
 • Pediatric Growth - vanaf 4 maanden tot 12 maanden of tot castratie

  Pediatric Growth - vanaf 4 maanden tot 12 maanden of tot castratie

  Wist je dat je pasgeboren kitten in één jaar uitgroeit tot een volwassen kat? In dit eerste jaar heeft je kitten een gevoelige spijsvertering en een verminderde afweer. Gedurende deze belangrijke periode kan de dierenarts een speciale voeding adviseren die het beste aansluit bij de specifieke behoefte van je kitten.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Noorse Boskat

Naam Voorkomend in Nederland
1. Simba
0.7%
0.7%
2. Luna
0.6%
0.6%
3. Noortje
0.6%
0.6%
4. Noa
0.5%
0.5%
5. Gizmo
0.5%
0.5%

Noorse Boskat baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Noorse Boskat. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Noorse Boskat fokker of cattery.

Heb je al een Noorse Boskat kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Noorse Boskat het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens