Noorse Boskat

Noorse Boskat floor
Noorwegen

De Noorse Boskat is een zelfverzekerde kat. Hoewel hij graag in de buurt is van zijn eigenaar, is hij niet per se een schootkat. Hij heeft een duidelijke eigen wil maar een makkelijk karakter. De Noorse Boskat moet voldoende ruimte hebben en een mogelijkheid om te klimmen. De vacht vraagt regelmatige verzorging.

Groot postuur. Gewicht: 3 tot 9 kg.De vrouwtjes kunnen aanzienlijk kleiner zijn dan de mannetjes. Langgerekt lichaam, stevig gebouwd. Dubbele vacht.

Rasbeschrijving Noorse Boskat

 • Ras afkomst: Noorwegen
 • Andere rasnamen: Skogkaat, Norsk Skogkatt, Skaukatt, Wegrie

Lichaam

Massief, robuust, maakt een krachtige indruk. Matige lengte met een brede, ronde borst. Zwaar beendergestel en stevig gespierd.

Hoofd

Driehoekige vorm, even lang als breed. Plat voorhoofd. Recht profiel, zonder stop. De snuit volgt de lijn van de kop, zonder pinch. Middellange neus. Krachtige kin, eerder vierkant dan rond, nooit spits (u). De eerste Noorse Boskatten hadden een minder lange kop en hun profiel was minder recht dan tegenwoordig.

Ogen

Grote, amandelvormige ogen, iets schuin staand. Alle kleuren worden geaccepteerd, voorkeur voor groen of goud. Blauwe, koperkleurige of verschillend gekleurde ogen bij de witte katten.

Oren

Middelgroot, breed en open aan de basis, licht afgerond aan de uiteinden. Flink uit elkaar staand en zodanig op de zijkant van de kop geplaatst, dat de oorbasis de lijn volgt van de kop tot de kin. Lange haren aan de binnenkant. Lynxtips zijn wenselijk.

Vacht

Dubbele vacht, halflangharig. Een zeer dikke, wollige ondervacht. De gladde, glanzende, vettige dekharen zijn waterafstotend. De vacht is onregelmatig; korter op de schouders en langzaam langer wordend op de rug en de flanken. Een bef, kraag en broek maken de volle vacht compleet. Alle kleuren worden erkend, behalve colourpoint, chocolate en lilac, cinnamon, fawn en Burmese patronen. Iedere hoeveelheid wit is toegestaan.

Poten

Middellange, gespierde, rechte poten. De achterpoten zijn langer dan de voorpoten, zodat het achterdeel hoger staat dan de schouders. Sterke beenderen. Goed gespierde dijen. Grote, ronde voeten met plukjes lang haar tussen de tenen.

Staart

Lang, ruig behaard, hoog gedragen. Het puntje van de staart reikt tot de nek. Breed bij de aanzet, dunner uitlopend naar de punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Jouw Noorse Boskat verdient goud!

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, levensstijl of specifieke gevoeligheden. Ontdek welke voeding jouw Noorse Boskat verdient en probeer kattenvoer op maat voor jouw Noorse Boskat.

Vraag hier je advies op maat aan!
 • Kitten Sterilised

  Kitten Sterilised

  Is je kitten gesteriliseerd of gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de hormoonhuishouding. Het gedrag van je kitten en zijn behoeften kunnen hierdoor veranderen. Je kitten heeft minder calorieën nodig en kan van dezelfde voeding dus ineens dikker worden. Met speciale voeding blijft je kitten op een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
 • Norwegian Forest Cat Adult

  Norwegian Forest Cat Adult

  Je Noorse Boskat is gezond, toch? Of zouden zijn gewrichten nog soepeler kunnen bewegen? Haar robuuste postuur en hoge lichaamsgewicht kunnen de botten en gewrichten nogal zwaar belasten. Norwegian Forest Cat Adult van ROYAL CANIN® helpt je kat haar goede gewicht te behouden en daarnaast haar unieke vacht gezond te houden.

  Bekijk productpagina Nu: tijdelijk actievoordeel!
 • Skin & Coat (portie)

  Skin & Coat (portie)

  Zou de vacht van je kat wel wat meer kunnen glanzen? Heeft ze regelmatig last van haarballen? Dan kan je dierenarts een speciale voeding adviseren die bijdraagt aan de gezondheid van de huid en een glanzende vacht.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Noorse Boskat

Naam Voorkomend in Nederland
1. Simba
0.7%
0.7%
2. Luna
0.6%
0.6%
3. Noortje
0.6%
0.6%
4. Noa
0.5%
0.5%
5. Gizmo
0.5%
0.5%

Noorse Boskat baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Noorse Boskat. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Noorse Boskat fokker of cattery.

Heb je al een Noorse Boskat kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Noorse Boskat het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens