Snowshoe

Snowshoe floor
Verenigde Staten

De Snowshoe heeft een sterk karakter en is erg actief en speels. Hij is sociaal en kan goed omgaan met andere soortgenoten en honden. De Snowshoe is lief voor zijn eigenaar. Hoewel hij afstamt van een Siamees, is de Snowshoe niet zo extreem in zijn gedrag. De vachtverzorging is eenvoudig.

Middelgroot. Gewicht: 2,5 tot 5,5 kg. Een combinatie van kracht, gratie en sierlijkheid. Hij is groter en zwaarder dan de Siamees.

Rasbeschrijving Snowshoe

 • Ras afkomst: Verenigde Staten

Het karakter van de Snowshoe

Deze kat heeft een sterk karakter, is erg levendig en een goed jager. Hij is sociaal en kan goed overweg met soortgenoten en honden. De speelse Snowshoe is een goede kameraad voor kinderen. Zacht en erg lief voor zijn baas. Minder veeleisend dan de Siamees, 'spraakzamer' dan de Amerikaans Korthaar. Zijn vachtverzorging beperkt zich tot een wekelijkse borstelbeurt.

Kleur

Korte, dikke, glanzende haren. Vlak aanliggende vacht. Erg weinig ondervacht.

Lichaam

Evenwichtig gebouwd, semi foreign, rechthoekig. Het achterlijf ligt wat hoger dan de schouders. Lichtjes gebogen rug. Gemiddeld ontwikkelde botten. Stevig maar niet massief gespierd.

Hoofd

Middelgroot, bijna een gelijkzijdige driehoek vormend (u), met enigszins afgeronde contouren. Licht afgeplat voorhoofd. Hoog geplaatste jukbeenderen. Vrij brede snuit, niet te breed, niet spits noch vierkant. Geen pinch (u). Rechte neus met een heel lichte welving nabij het voorhoofd. Stevige kin.

Ogen

Vrij groot, ovaal, walnootvormig slechts lichtjes schuin geplaatst. Een oogbreedte tussen de ogen. Kleur: zo diep blauw als maar mogelijk is.

Oren

Middelgroot tot groot, breed aan de basis met licht afgeronde toppen. Dun behaard.

Poten

In verhouding tot de rest van het lichaam. Gemiddeld ontwikkelde botten en spieren. Middelgrote, ovale voeten.

Staart

De lengte staat in verhouding tot de rest van het lichaam. Matig breed aan de basis, smaller uitlopend naar de punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Snowshoe past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Snowshoe past

 • Ageing Sterilised 12+

  Ageing Sterilised 12+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen en wat vitaler? Ageing Sterilised 12+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je gesteriliseerde poes of gecastreerde kater vanaf 12 jaar. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
 • Fit 32

  Fit 32

  Je kat is gezond, toch? Of zou ze voor haar avonturen buitenshuis wel wat extra weerstand nodig hebben? Fit 32 van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor de kat die regelmatig buiten is. Het helpt bij het ondersteunen van haar natuurlijke weerstand.

  Bekijk productpagina
 • Outdoor

  Outdoor

  Je kat is gezond, toch? Of zou ze door al haar avonturen buiten meer natuurlijke weerstand nodig hebben? Outdoor van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor actieve katten die veel buiten zijn. Het helpt hun natuurlijke weerstand te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Snowshoe

Naam Voorkomend in Nederland
1. Choco
4%
4%
2. Bailey
2%
2%
3. Boris
2%
2%
4. Femme
2%
2%
5. Luna
2%
2%

Snowshoe baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Snowshoe. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Snowshoe fokker of cattery.

Heb je al een Snowshoe kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Snowshoe het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens