Rottweiler

Rottweiler floor
Duitsland

Deze zware jongen uit het Duitse Rottweil ontstond uit voorouders die hoeders en beschermers van vee waren, . Hoeden en beschermen zijn nog steeds de passies van elke Rottweiler. Dit ras heeft een baas nodig die net zo stevig in zijn schoenen staat als de hond zelf. De (toekomstige) baas moet weten dat de Rottweiler een onbevreesde waker is.

Rasbeschrijving Rottweiler

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnamen: Rottweiler Metzgerhund, Rott, Duitse Bouvier

Uiterlijke kenmerken van de Rottweiler

Waakhond. Politie- en legerhond. Gezelschapshond.

Dogtype Molosser

Het karakter van de Rottweiler

De Rottweiler is robuust, evenwichtig, vredelievend maar met een fors temperament. Hij heeft een groot uithoudingsvermogen en een dominant karakter (vooral de reuen). Hij straalt een rustige kracht uit. Hij blaft niet onnodig. De Rottweiler is toegewijd, zeer gehecht aan zijn baas en geduldig met kinderen. Hij is een geschikte, onverschrokken en imponerende waker. De Rottweiler kan agressief reageren tegenover vreemden. Een erg consequente opvoeding maar zonder geweld is noodzakelijk om een (in alle omstandigheden) gehoorzame hond te krijgen. Met de opvoeding moet op jonge leeftijd begonnen worden. De Rottweiler geeft het karakter van zijn baas weer: door een gewelddadige opvoeding kan hij zich ontwikkelen tot een gevreesd wapen.

Kleur

Black and tan, de tan aftekeningen zijn goed afgelijnd op de kaken, boven de ogen, op de snuit, de nek, de borst, de ledematen en onder de staartbasis.

Lichaam

Gedrongen. Krachtige, droge hals zonder keelhuid. Goed ontwikkelde borst. Rechte, krachtige rug. Ruime borstkas. Gewelfde ribben. Korte lendenen. Brede, licht afgeronde croupe.

Schofthoogte

Reuen: 61-68 cm. Teven: 56-63 cm.

Gewicht

Reuen: ongeveer 50 kg. Teven: ongeveer 42 kg.

Type

Dogtype Molosser

Hoofd

Stevig. Brede, matig gewelfde schedel. Duidelijke stop. Rechte neusrug. Goed ontwikkelde neus. Krachtige kaken. Zwarte aansluitende lippen.

Ogen

Middelgroot, amandelvormig, donkerbruin.

Oren

Hoog aangezet, middelgroot, driehoekig, ver uit elkaar staand. Afhangend, naar voren gericht en vlak aanliggend.

Vacht

Halflang, stug aanvoelend, glad, dicht. Ondervacht.

Poten

Goed gespierd. Ronde voeten. Gesloten, gewelfde tenen. Zwarte nagels.

Staart

Indien gecoupeerd: één of twee staartwervels.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Rottweiler past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Rottweiler past .

Bekijk onze rasspecifieke voedingen
 • Rottweiler Adult

  Rottweiler Adult

  Je Rottweiler is gezond, toch? Of zou hij wel wat actiever mogen, wat vitaler? Rottweiler Adult van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je Rottweiler. Het helpt om zijn gezonde gewicht te behouden. Ook ondersteunt het de botten en gewrichten.

  Bekijk productpagina
 • Rottweiler Puppy

  Rottweiler Puppy

  Je Rottweiler pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase nog wat ondersteuning voor zijn weerstand kunnen gebruiken? En de opbouw van zijn spieren en skelet heeft hij daar wat extra's voor nodig? Rottweiler Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de natuurlijke weerstand en de spieropbouw van je pup te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • HT42d Large Dog

  HT42d Large Dog

  Je loopse of drachtige teef is gezond, toch? Of kan ze extra ondersteuning gebruiken tijdens de dracht? Speciaal voor grote honden in de eerste fase van de voortplantingscyclus hebben we HT42d Large Dog van ROYAL CANIN® ontwikkeld. Het ondersteunt de spijsvertering in deze belangrijke fase.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Rottweiler

Naam Voorkomend in Nederland
1. Diesel
2.1%
2.1%
2. Luna
1.7%
1.7%
3. Max
1.6%
1.6%
4. Kyra
1.2%
1.2%
5. Bo
1.2%
1.2%

Rottweiler baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Rottweiler. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Rottweiler fokker of kennel.

Heb je al een Rottweiler pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Rottweiler het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies