Saarlooswolfhond

Saarlooswolfhond floor
Nederland

De Saarloos is een Nederlands ras dat werd ontwikkeld uit kruisingen tussen wolven en Duitse Herdershonden. Het resultaat is prachtig qua uiterlijk en heeft een bijzonder karakter met wolfachtige trekjes. De Saarlooswolfhond is niet agressief of blafferig. Hij is eenkennig en hangt erg aan zijn baas. Net als een wolf is hij afwachtend en terughoudend naar wat hem onbekend is.

Rasbeschrijving Saarlooswolfhond

 • Ras afkomst: Nederland

Uiterlijke kenmerken van de Saarlooswolfhond

Voorheen blindengeleidehond, reddingshond. Gezelschapshond.

Herdershonden

Het karakter van de Saarlooswolfhond

Deze aanhankelijke en oplettende hond is gereserveerd tegenover vreemden. In een groep honden is zijn meute-instinct sterk aanwezig. Hij is onafhankelijk en koppig. Hij heeft een baas nodig die hem domineren kan, zonder tot fysiek geweld over te gaan. Een goede socialisatie gedurende de eerste twee jaar is van essentieel belang.

Kleur

Licht tot donker zwart (wolfsgrauw), lichtbruin tot donkerbruin en helder crême tot wit. Andere kleuren zijn niet toegestaan.

Lichaam

Krachtig, iets langer dan hoog. Droge, gespierde hals. Goed gewelfde ribben. Krachtige, gespierde romp. Rechte en massieve rug. Licht hellende croupe.

Schofthoogte

Reuen: 65-75 cm Teven: 60-70 cm.

Gewicht

30-35 kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

Wolfachtig, harmonisch ten opzichte van het lichaam. Brede, platte schedel. Lichte stop. Brede snuit. Zwarte of leverkleurige neusspiegel, al naar gelang de kleur van de vacht. Goed gesloten lippen.

Ogen

Middelgroot, amandelvormig, bij voorkeur geel.

Oren

Middelgroot, rechtop staand, vlezig, puntig.

Vacht

Hard en recht (stokhaar). Dikke, wollige ondervacht.

Poten

Lange benen met stevige botten. Ovale, goed gesloten voeten.

Staart

In rust sabelvormig.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Saarlooswolfhond past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Saarlooswolfhond past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Maxi Ageing 8+ natvoer

  Maxi Ageing 8+ natvoer

  Al is hij wat ouder, je grote hond is gezond toch? Of zou zijn uitstraling wat vitaler kunnen? Met Maxi Ageing 8+ Wet van ROYAL CANIN® ondersteun je het gezond ouder worden van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Maxi Puppy natvoer

  Maxi Puppy natvoer

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase extra ondersteuning voor zijn weerstand kunnen gebruiken? Maxi Puppy Wet van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 15 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Saarlooswolfhond

Naam Voorkomend in Nederland
1. Spot
3.2%
3.2%
2. Ylva
3.2%
3.2%
3. Athos
3.2%
3.2%
4. Laska
3.2%
3.2%
5. Pleun
3.2%
3.2%

Saarlooswolfhond baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Saarlooswolfhond. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Saarlooswolfhond fokker of kennel.

Heb je al een Saarlooswolfhond pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Saarlooswolfhond het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies