Sabueso Español

Sabueso Español floor
Spanje

Deze middelgrote hond valt op door zijn losse huid en droevige blik. Het karakter van deze oranjewitte Spanjaard is precies wat je verwacht als je hem aankijkt: hij laat zich het hoofd niet op hol brengen, is rustig en vol zelfvertrouwen. De Sabueso Español is een moedige jager en een aanhankelijke hond met wie je graag de voordeur deelt.

Rasbeschrijving Sabueso Español

 • Ras afkomst: Spanje

Uiterlijke kenmerken van de Sabueso Español

Jachthond. Gebruikshond: politiehond en waakhond.

Lopende honden

Het karakter van de Sabueso Español

De levendige en evenwichtige Sabueso Espaòol heeft een groot uithoudingsvermogen. Hij is onafhankelijk en koppig. Hoewel hij trouw en aanhankelijk is, is hij geen echte gezelschapshond. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Grote Sabueso Espaòol: wit met grote, ronde oranje vlekken, in verschillende nuances. Kleine Sabueso Espaòol: wit met rode of zwarte vlekken, soms groot genoeg om het hele lichaam op hals, snuit, borst en onderbenen na te bedekken.

Lichaam

Krachtig en lang. Krachtige hals met keelhuid. Brede, diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Vrij korte lendenen. Buiklijn licht opgetrokken. Rechte rug.

Schofthoogte

Grote Sabueso Espaòol: Reu: 52 tot 57 cm. Teef: 48 tot 53 cm. Kleine Sabueso Espaòol: Reu: kleiner dan 52 cm. Teef: kleiner dan 48 cm

Gewicht

Grote Sabueso Espaòol: ongeveer 25 kg. Kleine Sabueso Espaòol: ongeveer 20 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Lang. Gewelfde schedel. Gerimpeld voorhoofd. Lange, iets gebogen snuit. Dunne lippen.

Ogen

Bruin. Donkere oogleden.

Oren

Zeer lang, dun en soepel.

Vacht

Kort, fijn en liggend.

Poten

Lange voeten (achter langer dan voor). Ledematen sterk bespierd.

Staart

Dik aan de wortel. In rust naar beneden hangend.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Sabueso Español past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Sabueso Español past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Junior

  Medium Dog Neutered Junior

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Adult

  Medium Dog Neutered Adult

  Is je hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je gecastreerde hond heeft minder calorieën nodig terwijl de eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je middelgrote hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Sabueso Español baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Sabueso Español. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Sabueso Español fokker of kennel.

Heb je al een Sabueso Español pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Sabueso Español het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies