Schotse Terriër

Schotse Terriër floor
Schotland

Deze stoere Schot straalt waardigheid uit en combineert dat met een gereserveerdheid die typisch is voor dit ras. Ooit ontwikkeld voor de jacht en het verdelgen van knagend ongedierte, vindt hij het nog steeds prachtig om ‘vijanden’ te verjagen. Hoewel de Schotse Terriër een gezellige huishond is, houdt hij meestal een onafhankelijk trekje.

Rasbeschrijving Schotse Terriër

 • Ras afkomst: Schotland
 • Andere rasnamen: Schotse Terriër, Aberdeen Terriër, Scottie, De Schot

Uiterlijke kenmerken van de Schotse Terriër

Jachthond. Gezelschapshond.

Kleine Terriërs

Het karakter van de Schotse Terriër

De schotse Terriër is uiterst robuust, onstuimig, onverschrokken en moedig. Deze behendige hond heeft een sterk karakter. Hij is onafhankelijk, trots en eigenzinnig. Vriendelijk, vrolijk en erg gehecht aan zijn baas zonder dit al teveel te tonen. Onomkoopbaar en zeer wantrouwig tegenover vreemden is het een heel goede waker. Hij is steeds bereid iedere mogelijke 'vijand' aan te vallen. De Schotse Terriër blaft zelden. Een consequente opvoeding waarmee op jonge leeftijd mee wordt begonnen, is noodzakelijk. Indien dit niet gebeurd, kan de Schotse Terriër een moeilijke hond zijn om mee samen te leven.

Kleur

Zwart, tarwekleurig of gestroomd in alle kleuren.

Lichaam

Compact. Gespierde hals van gemiddelde lengte. Goed diepe borstkas. Gewelfde ribben. Korte, erg gespierde rug. Gespierde lendenen. De achterhand is opvallend gespierd.

Schofthoogte

25-28 cm.

Gewicht

8,5-10,5 kg.

Type

Kleine Terriërs

Hoofd

Lang. Bijna vlakke schedel. Lichte stop. Stevige en hoge snuit. Goed ontwikkelde neus. Dikke snor.

Ogen

Amandelvormig, vrij ver uit elkaar, donkerbruin met lange wenkbrauwen.

Oren

Hoog ingeplant, klein, puntig, recht en fijn (prikoren).

Vacht

Lang, ruig, stug (draadharig), dicht, vlak aanliggend. Korte, dichte, zachte ondervacht.

Poten

Kort met stevige beenderen. Voldoende grote voeten. Goed gewelfde en gesloten, compacte tenen.

Staart

Van gemiddelde lengte (17,5 cm), breed aan de basis, smaller toelopend naar het uiteinde toe. Recht op of licht gebogen gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Schotse Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Schotse Terriër past .

 • Gastro Intestinal Low Fat

  Gastro Intestinal Low Fat

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding met een laag vetgehalte voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management

  Obesity Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Schotse Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Schotse Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Schotse Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Schotse Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Schotse Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies