Schotse Terriër

Schotse Terriër floor
Schotland

Deze stoere Schot straalt waardigheid uit en combineert dat met een gereserveerdheid die typisch is voor dit ras. Ooit ontwikkeld voor de jacht en het verdelgen van knagend ongedierte, vindt hij het nog steeds prachtig om ‘vijanden’ te verjagen. Hoewel de Schotse Terriër een gezellige huishond is, houdt hij meestal een onafhankelijk trekje.

Rasbeschrijving Schotse Terriër

 • Ras afkomst: Schotland
 • Andere rasnamen: Schotse Terriër, Aberdeen Terriër, Scottie, De Schot

Uiterlijke kenmerken van de Schotse Terriër

Jachthond. Gezelschapshond.

Kleine Terriërs

Het karakter van de Schotse Terriër

De schotse Terriër is uiterst robuust, onstuimig, onverschrokken en moedig. Deze behendige hond heeft een sterk karakter. Hij is onafhankelijk, trots en eigenzinnig. Vriendelijk, vrolijk en erg gehecht aan zijn baas zonder dit al teveel te tonen. Onomkoopbaar en zeer wantrouwig tegenover vreemden is het een heel goede waker. Hij is steeds bereid iedere mogelijke 'vijand' aan te vallen. De Schotse Terriër blaft zelden. Een consequente opvoeding waarmee op jonge leeftijd mee wordt begonnen, is noodzakelijk. Indien dit niet gebeurd, kan de Schotse Terriër een moeilijke hond zijn om mee samen te leven.

Kleur

Zwart, tarwekleurig of gestroomd in alle kleuren.

Lichaam

Compact. Gespierde hals van gemiddelde lengte. Goed diepe borstkas. Gewelfde ribben. Korte, erg gespierde rug. Gespierde lendenen. De achterhand is opvallend gespierd.

Schofthoogte

25-28 cm.

Gewicht

8,5-10,5 kg.

Type

Kleine Terriërs

Hoofd

Lang. Bijna vlakke schedel. Lichte stop. Stevige en hoge snuit. Goed ontwikkelde neus. Dikke snor.

Ogen

Amandelvormig, vrij ver uit elkaar, donkerbruin met lange wenkbrauwen.

Oren

Hoog ingeplant, klein, puntig, recht en fijn (prikoren).

Vacht

Lang, ruig, stug (draadharig), dicht, vlak aanliggend. Korte, dichte, zachte ondervacht.

Poten

Kort met stevige beenderen. Voldoende grote voeten. Goed gewelfde en gesloten, compacte tenen.

Staart

Van gemiddelde lengte (17,5 cm), breed aan de basis, smaller toelopend naar het uiteinde toe. Recht op of licht gebogen gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Schotse Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Schotse Terriër past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Junior

  Medium Dog Neutered Junior

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Adult

  Medium Dog Neutered Adult

  Is je hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je gecastreerde hond heeft minder calorieën nodig terwijl de eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je middelgrote hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Schotse Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Schotse Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Schotse Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Schotse Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Schotse Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies