Selkirk Rex

Selkirk Rex floor
Verenigde Staten

De Selkirk Rex is een actieve en speelse kat met een zacht karakter. Hij kan goed samenleven met soortgenoten en honden. Bij het ontstaan van het ras is ook de Perzische kat betrokken. Dat is nog steeds herkenbaar in het rustige en makkelijke karakter. Zijn gekrulde vacht heeft regelmatige verzorging nodig.

Middelgrote kat. De meest massieve en meest behaarde van alle gekrulde katten. Zwaar beendergestel. Gewicht: 3 tot 5 kg.

Rasbeschrijving Selkirk Rex

 • Ras afkomst: Verenigde Staten
 • Andere rasnamen: Rex Selkirk, Longhair, Sheepcat

Het karakter van de Selkirk Rex

Een actieve kat met een zachtmoedig karakter, rustig. Kan goed samenleven met soortgenoten en honden. Speels, een goede kameraad voor kinderen. Zacht, vriendelijk en aangenaam in de omgang. Hij past zich goed aan in een appartement. Heeft een minimale verzorging nodig. Een lichte borstelbeurt twee keer per maand zou moeten volstaan. Een bad wordt enkele dagen voor een tentoonstelling gegeven.

Kleur

Alle kleuren worden erkend (n). De voorkeur gaat uit naar zuivere kleuren. Witte borstvlek (medaillon) is toegestaan (u).

Lichaam

Middellang, rechthoekig, gedrongen, redelijk zwaar. Stevige spieren en botten.

Hoofd

Middelgroot, rond en breed. Schedel met een zachte boog. Rond voorhoofd. Volle wangen. 'Katerwangen' zijn bij beide geslachten ontwikkeld. Korte, vierkante snuit. Gekromde neus met lichte stop. Gekrulde snorharen en wimpers. Zware kaken.

Ogen

Groot, rond, ver uit elkaar staand. Uniforme kleur, in harmonie met de vachtkleur.

Oren

Middelgroot, ver uit elkaar staand met licht afgeronde toppen. De beharing aan de binnenzijde is gekruld.

Vacht

Dikke vacht met losse afzonderlijke krullen, die het duidelijkst zijn ter hoogte van de hals en de staart en het gehele lichaam bedekken. Geen enkele haarloze zone. Dikke ondervacht. De gekruldheid van de vacht varieert naargelang het klimaat, de seizoenen en de hormonale status van voornamelijk poezen. Kittens worden met een gekrulde vacht geboren. De krullen verdwijnen en komen terug rond 8-10 maanden. De vacht ontwikkelt zich tot op een leeftijd van twee jaar. Er bestaat een kortharige en langharige variëteit.

Poten

Middellang. Matig tot stevig ontwikkelde botten en spieren. Grote, ronde voeten.

Staart

Middellang, dik met een afgeronde punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Selkirk Rex past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Selkirk Rex past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Appetite Control Sterilised

  Appetite Control Sterilised

  Je gesteriliseerd/gecastreerd kat is tevreden, toch? Of blijft ze maar zeuren om eten terwijl ze echt genoeg krijgt? Appetite Control Sterilised van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om je kat langer een verzadigd gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised 7+

  Sterilised 7+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen? En haar nieren, hoe zit het daarmee? Sterilised 7+ van ROYAL CANIN® is een voeding op maat voor je gesteriliseerde/gecastreerde kat. Het draagt bij aan het behoud van een gezond gewicht en het ondersteunt de nieren.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised 37

  Sterilised 37

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen? Sterilised 37 van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je volwassen gesteriliseerde of gecastreerde kat. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Selkirk Rex

Naam Voorkomend in Nederland
1. Claartje
2.2%
2.2%
2. Mowin
1.5%
1.5%
3. Tinus
1.5%
1.5%
4. Phlox
1.5%
1.5%
5. Bowie
1.5%
1.5%

Selkirk Rex baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Selkirk Rex. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Selkirk Rex fokker of cattery.

Heb je al een Selkirk Rex kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Selkirk Rex het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens