Shar-Pei

Shar-Pei floor
China

De losse huid geeft de Shar Pei een bijzonder uiterlijk. Zeker wanneer hij nog niet in zijn jas is gegroeid, is deze rimpelhond onweerstaanbaar. Laat je echter niet misleiden door zijn uiterlijk: de Shar Pei is een serieuze hond met een zelfstandig karakter. Voor zijn baas is hij evenwichtig en vriendelijk maar vreemde mensen en honden zullen hem worst wezen. Een kleine Peï (15 kg voor een Schofthoogte van ongeveer 35 cm) bestaat ook maar is niet door de F.C.I. erkend.

Rasbeschrijving Shar-Pei

 • Ras afkomst: China

Uiterlijke kenmerken van de Shar-Pei

Waakhond. Gezelschapshond.

Dogtype Molosser

Het karakter van de Shar-Pei

De Shar Pei heeft een dominant karakter en is vaak agressief tegenover soortgenoten. Hij is evenwichtig, rustig en vriendelijk met zijn baas. Hij houdt van kinderen. Vraagt een consequente maar zachte opvoeding.

Kleur

Altijd uniform gekleurd, zwart, tan, bruin, grijsbruin en crême.

Lichaam

Krachtig, gespierd. Sterke, dikke hals met keelhuid. Korte rug. Brede en diepe borstkas. De bovenlijn loopt iets op naar de croupe.

Schofthoogte

40-51 cm.

Gewicht

Ongeveer 20 kg.

Type

Dogtype Molosser

Hoofd

Vlakke, brede schedel. Lichte stop. Talrijke fijne rimpels op het voorhoofd en de kaken die naar beneden toe in zware halskwabben eindigen. Brede snuit. Grote neus. Zwartblauwe tong. Zwart tandvlees.

Ogen

Diep, klein, amandelvormig, donker.

Oren

Klein, vrij dik, driehoekig. Zeer hoog aangezet en tegen het hoofd liggend.

Vacht

Kort, borstelig. Voelt ongewoon hard aan (Shar Peô betekent 'zand hond').

Poten

Zware botten, compacte voeten.

Staart

Mastig lang, recht omhoog of opgekruld op de rug gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Shar-Pei past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Shar-Pei past .

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Puppy

  Medium Puppy

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase ondersteuning voor zijn weerstand nodig hebben? Medium Puppy van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 12 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised Medium

  Sterilised Medium

  Is je hond gesteriliseerd of gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de hormoonhuishouding. Het gedrag van je hond en zijn behoeften kunnen hierdoor veranderen. Je hond heeft minder calorieën nodig. Met speciale voeding blijft je hond op een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Shar-Pei

Naam Voorkomend in Nederland
1. Luna
1.8%
1.8%
2. Buddha
1.5%
1.5%
3. Django
1.2%
1.2%
4. Faya
1.2%
1.2%
5. Senna
1.2%
1.2%

Shar-Pei baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Shar-Pei. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Shar-Pei fokker of kennel.

Heb je al een Shar-Pei pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Shar-Pei het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies