Shih Tzu

Shih Tzu floor

Veel mensen kennen de Shih Tzu. Deze dappere kleine Tibetaan overstelpt zijn baas met liefde maar houdt altijd zijn waardigheid. Hij is waakzaam, actief en tovert een glimlach op ieders gezicht. Zijn vacht heeft veel verzorging nodig. Deze hond is vrijwel zeker een kruising tussen de Tibetaanse Lhasa Apso en de Chinese Pekinees.

Rasbeschrijving Shih Tzu

 • Ras afkomst: Tibet (China)
 • Andere rasnamen: Tibetaans leeuwtje, Chrysanten hond

Uiterlijke kenmerken van de Shih Tzu

Gezelschapshond. Waakhond.

Tibetaanse honden

Het karakter van de Shih Tzu

Hij is levendig, zeer actief, onafhankelijk, kalm, zacht-aardig, vrolijk en heeft veel liefde en genegenheid nodig. Het is de meest extraverte Aziatische hond. Hij is niet bang voor vreemden en blaft om hun aanwezigheid aan te kondigen. Hij moet consequent en met kalmte worden opgevoed.

Kleur

Alle kleuren zijn toegestaan, de witte bles op het voorhoofd en het wit op de punt van de staart worden zeer gewaardeerd bij de meerkleurigen.

Lichaam

Vrij lang, gedrongen. Brede, diepe borst. Rechte rug. Stevige, goed aangezette lendenen. Sterke achterhand.

Schofthoogte

Maximaal 26 cm.

Gewicht

4,5 tot 8 kg.

Type

Tibetaanse honden

Hoofd

Breed en rond. Gemarkeerde stop. Neusbrug ongeveer 2,5 cm lang. Brede, vierkante, korte snuit. Kop met verwarde, over de ogen vallende haardos. Weelderige snor en baard. De naar boven groeiende haren op de snuit doen aan een chrysant denken.

Ogen

Groot, rond, donker of lichter gekleurd, al naar gelang de kleur van de vacht.

Oren

Groot, met lange oorschelpen. Afhangend gedragen. Zo weelderig bedekt met haren dat het lijkt of ze een geheel vormen met de haren van de hals.

Vacht

Lang, dicht, maar niet gekruld. Een lichte golving is toegestaan. Behoorlijk dikke ondervacht.

Poten

Kort, gespierd, stevige botten. Ronde, stevige voeten. Stevige zoolkussentjes.

Staart

Hoog aangezet, vrolijk gedragen op de rug. In de vorm van een weelderige pluim.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Jouw Shih Tzu is uniek

Wist je dat verschillende hondenrassen specifieke voeding nodig hebben? En daar hebben ze alle reden toe. Zo heeft elk ras unieke redenen voor specifieke voedingsstoffen. Voor de ondersteuning van hun verschillende gewrichten, spijsvertering en vacht bijvoorbeeld. Of voor hun type gebit, dat vraagt om een eigen vorm brok. Unieke redenen vragen om unieke voeding.

Vraag hier je advies op maat aan
 • Shih Tzu Adult

  Shih Tzu Adult

  Je Shih Tzu is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog weelderiger kunnen? Shih Tzu Adult van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je kleine Shih Tzu. Het helpt je hond bij het behoud van een gezonde huid en een weelderige vacht.

  Bekijk productpagina
 • Shih Tzu Junior

  Shih Tzu Junior

  Je Shih Tzu-pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase nog wat meer weerstand nodig hebben? En zijn vacht, zou die nog weelderiger kunnen? Shih Tzu Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de natuurlijke weerstand en de gezonde vacht van je pup te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • HT42d Small Dog

  HT42d Small Dog

  Je loopse of drachtige teef is gezond, toch? Of zou ze wel wat ondersteuning kunnen gebruiken tijdens de dracht? Speciaal voor kleine honden in de eerste fase van de voortplantingscyclus is er HT42d Small Dog van ROYAL CANIN®.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Shih Tzu

Naam Voorkomend in Nederland
1. Daisy
1.4%
1.4%
2. Luna
1.2%
1.2%
3. Diesel
1.1%
1.1%
4. Max
1.1%
1.1%
5. Benji
1.1%
1.1%

Shih Tzu baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Shih Tzu. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Shih Tzu fokker of kennel.

Heb je al een Shih Tzu pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Shih Tzu het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies