Siberische Husky

Siberische Husky floor
Noord-Siberie

De betoverende blik van deze sledehond heeft al veel mensen impulsief doen beslissen om een Siberische Husky aan te schaffen. Maar de Husky is niet alleen mooi: het is een persoonlijkheid met een bijzonder karakter dat niet geschikt is voor mensen die een hond willen die altijd luistert of waakt. Dit ras is onafhankelijk, heeft een sterk jachtinstinct en heeft veel beweging nodig. In Canada wordt elke sledehond met een schorre (husky) blaf een husky genoemd. De Siberische Husky, afkomstig uit Noord-Siberië, stamt waarschijnlijk rechtstreeks af van de wolf. Het ras kwam in 1950 in Europa, en werd door de FCI in 1966 erkend.

Rasbeschrijving Siberische Husky

 • Ras afkomst: Noord-Siberie
 • Andere rasnamen: Siberische Husky, Husky

Uiterlijke kenmerken van de Siberische Husky

Sledehond (lichte lasten bij matige snelheid over grote afstanden). Gezelschapshond.

Sledehonden

Het karakter van de Siberische Husky

Deze rustieke hond met groot uithoudingsvermogen is heel onafhankelijk en neigt tot zwerven. Als gezelschaps-hond is hij aanhankelijk en sociaal. De Siberische Husky is geen goede waakhond, want hij is niet argwanend tegen-over vreemden. Het ras is niet agressief tegenover andere honden. Zijn jachtinstinct is zeer sterk ontwikkeld, zodat hij een sterke, hoge omheining vereist. Door een consequente en gedegen opvoeding van de hond moet de eigenaar zijn positie als groepsleider bevestigen.

Kleur

Elke kleur van zwart tot volledig wit is toegestaan. Een reeks aftekeningen en opvallende patronen zijn gebruikelijk.

Lichaam

Matig compact. Gewelfde hals, trots rechtop gedragen als de hond staat. Als de hond loopt, wordt de hals naar voren gestrekt, zodat het hoofd iets naar voren wordt gedragen. Borst is diep en sterk, maar niet te breed. Strakke, lenige lendenen. Croupe hellend, maar nooit steil. Rechte, stevige, middellange rug.

Schofthoogte

Reu: 54 tot 60 cm. Teef: 51 tot 56 cm.

Gewicht

Reu: 20,5 tot 28 kg. Teef: 15,5 tot 23 kg.

Type

Sledehonden

Hoofd

Niet zwaar. Schedel enigs-zins rond van boven. Uitgesproken stop. Matig lange snuit. Donkere lippen. Neusspiegel komt overeen met vachtkleur.

Ogen

Amandelvormig, enigszins schuin geplaatst Bruin of blauw. Elk oog een verschillende kleur of beide kleuren in elk oog is toegestaan.

Oren

Middelgroot, driehoekig. Rechtopstaand, hoog aangezet, en dicht bij elkaar. Dik en goed behaard.

Vacht

Middellang, recht en ietwat gladliggend. Nooit ruw. Dichte, zachte ondervacht.

Poten

Gespierde benen met stevige botten. Compacte, ovale (niet lange) voeten, met stevige voetzolen en dikke kussens.

Staart

Rijkelijk behaard, in een boog over de rug gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Siberische Husky past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Siberische Husky past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Junior

  Medium Dog Neutered Junior

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Adult

  Medium Dog Neutered Adult

  Is je hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je gecastreerde hond heeft minder calorieën nodig terwijl de eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je middelgrote hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Siberische Husky

Naam Voorkomend in Nederland
1. Sky
1.8%
1.8%
2. Laika
1.6%
1.6%
3. Luna
1.6%
1.6%
4. Shadow
1.6%
1.6%
5. Kaya
1.4%
1.4%

Siberische Husky baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Siberische Husky. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Siberische Husky fokker of kennel.

Heb je al een Siberische Husky pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Siberische Husky het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies