Silken Windhound

Silken Windhound floor
Verenigde Staten

Rasbeschrijving Silken Windhound

 • Ras afkomst: Verenigde Staten

Het karakter van de Silken Windhound

De Silken Windhound is een intelligente hond met een zeer evenwichtig temperament. In het veld zijn ze sterk prooigericht. Thuis zijn ze lieve, aanhankelijke en toegewijde gezelschapsdieren. Nervositeit, schuwheid en agressiviteit naar mensen toe worden gezien als fout.

Kleur

Alle kleuren en aftekeningen zijn toegestaan.

Schofthoogte

De Silken Windhound mag een schoudenhoogte hebben tussen de 47 tot 60 cm. Ze zijn bijna vierkant gebouwd of ietsje gestrekter. Hij is elegant gebouwd maar mag niet fragiel zijn. Zware botten en bone zijn fouten.

Vacht

De vacht is zacht en zijdeachtig. Hij mag recht, iets golvend of gekruld zijn maar mag nooit de belijning van de Silken Windhound bederven. De bevedering is langer aan de achterkant van de voorbenen, de borst, de achterbenen en rond de nek en staart. De vacht op het hoofd, de voeten, voorkant van de voorbenen en hakken is korter. Bevedering op de oren en hoofd worden gezien als een pré omdat dit de expressie van de hond bevorderd. De Silken Windhound wordt minimaal getrimd.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Silken Windhound past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Silken Windhound past .

 • Renal Select Canine

  Renal Select Canine

  Heeft je hond nierproblemen? Is zijn nierfunctie niet optimaal? Bij nierproblemen kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Renal van ROYAL CANIN® aan je hond voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Renal Special

  Renal Special

  Heeft je hond nierproblemen? Is zijn nierfunctie niet optimaal? Bij nierproblemen kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Renal Special van ROYAL CANIN® aan je hond voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Urinary S/O

  Urinary S/O

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om zijn urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Silken Windhound baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Silken Windhound. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Silken Windhound fokker of kennel.

Heb je al een Silken Windhound pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Silken Windhound het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies