Singapura

Singapura floor
Singapore

De Singapura is een nieuwsgierig en sociaal ras. Hij vindt het heerlijk om geaaid te worden en is erg aanhankelijk naar zijn eigenaar. Geen ras dus om veel alleen te laten. De vacht is eenvoudig te verzorgen.

Compacte, kleine tot middelgrote kat. Gewicht: minder dan 3 kg (de lichtste onder de gedomesticeerde katten). Ticked vacht.

Rasbeschrijving Singapura

 • Ras afkomst: Singapore

Het karakter van de Singapura

De Singapura is evenwichtig, nieuwsgierig en sociaal. Vriendelijk en aanhalig. Hij is gevoelig en wordt graag gestreeld. Discreet, met een zeer zachte stem. Hij volgt zijn baas overal. Buiten is hij een uitstekend jager. De poes staat bekend om haar grote moederliefde. De verzorging beperkt zich tot een wekelijkse borstelbeurt.

Kleur

Ticking vacht met min-stens vier banden afwisselend donkerbruin tot ivoorkleurig met uitzondering van de buik, de keel en de binnenzijde van de poten die antiek ivoorkleurig zijn. M op het voorhoofd, donkere make-up op de neus, de ogen en de voetzolen. Niet gesloten ringen op de poten. Streeptekening aan de binnenkant van de voorpoten en de knieîn. Onderbroken halsketting. Sepia agouti kleur, met een donkerbruine ticking op een warme oud ivoorkleurige ondergrond (ook wel brown ticked tabby genoemd). Donkere zalmroze neusspiegel, bruinroze voetzolen. De binnenzijde van de oren is zalm-kleurig met ivoorkleurige haren. Donkere streep over de staart en rug toegestaan, net zoals een donkere staartpunt.

Lichaam

Klein tot middelgroot, vrij gedrongen, compact. Goed gebouwd, gespierd. Ronde ribbenboog, licht gebogen rug, afgerond achterlijf.

Hoofd

Klein, rond. Volle wangen zijn bij volwassen katers toegestaan. Korte, brede snuit. Neus lichtjes bol met een lichte stop. Goed ontwikkelde, ronde kin. Duidelijke snorhaarkussentjes.

Ogen

Groot, amandelvormig, benadrukt door een donkere belijning. Kleur: groen, goud of koperkleurig. Blauwe ogen zijn niet toegelaten.

Oren

Groot, ietwat puntig, breed aan de basis, matig uit elkaar staand. Glanzende, diep gekleurde beharing.

Vacht

Fijn, zeer kort, niet wollig, vlak aanliggend.

Poten

Mooi gespierd, fijne botten. Kleine, ovale voeten.

Staart

Middellang, vrij fijn zonder te dun te zijn. Afgeronde punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Singapura past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Singapura past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Pediatric Weaning

  Pediatric Weaning

  Wist je dat je kitten in haar eerste levensjaar een kritieke groeiperiode doormaakt? Van 4 weken tot 4 maanden heeft je kitten een verminderde afweer en een erg gevoelige spijsvertering. Gedurende deze belangrijke periode kan de dierenarts een speciale voeding adviseren die aansluit bij de specifieke behoefte van je kitten.

  Bekijk productpagina
 • Ageing Sterilised 12+

  Ageing Sterilised 12+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen en wat vitaler? Ageing Sterilised 12+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je gesteriliseerde poes of gecastreerde kater vanaf 12 jaar. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
 • Appetite Control Sterilised 7+

  Appetite Control Sterilised 7+

  Je gesteriliseerde/gecastreerde kat is tevreden, toch? Of blijft ze maar zeuren om eten terwijl ze echt genoeg krijgt? Appetite Control Sterilised 7+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor gesteriliseerde/gecastreerde katten vanaf 7 jaar. Het helpt ze langer een verzadigd gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Singapura

Naam Voorkomend in Nederland
1. Basil
6.7%
6.7%
2. Feetje
6.7%
6.7%
3. Mini
6.7%
6.7%
4. Tijgertje
6.7%
6.7%
5. Knorretje
6.7%
6.7%

Singapura baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Singapura. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Singapura fokker of cattery.

Heb je al een Singapura kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Singapura het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens