Sloughi

Sloughi floor
Marokko

Als je een hond zoekt die je wilt africhten, ben je bij de Sloughi aan het verkeerde adres. Deze kortharige windhond heeft een uitgesproken karakter en laat zich niet ondersneeuwen, zelfs niet door zijn baas. Hij is gehecht aan zijn baas en diens gezin, beschermt hen desnoods met zijn leven maar behoudt altijd zijn Oosterse waardigheid. Momenteel is dit een van de meest zeldzame windhonden in het Westen.

Rasbeschrijving Sloughi

 • Ras afkomst: Marokko
 • Andere rasnaam: Arabische Windhond

Uiterlijke kenmerken van de Sloughi

Jachthond. Waakhond. Gezelschapshond.

Kortharige Windhonden

Het karakter van de Sloughi

De Sloughi is robuust, actief, een uitstekend renner en heeft een groot uithoudingsvermogen. Hij jaagt op de gazelle met zijn uitstekende ogen. Hij is onafhankelijk, heeft een uitgesproken karakter en is lichtgeraakt. Hij is erg aan zijn baas gehecht, maar laat dit slechts op discrete manier blijken. Hij blaft zelden en is terughoudend tegenover vreemden. Het is misschien wel de meest wantrouwende onder de windhonden. Hij is erg waaks. Hij moet consequent worden opgevoed.

Kleur

Zandkleurig. Licht zandkleurig met of zonder zwart masker. Rode zandkleur met of zonder zwarte mantel. Donker zandkleurig. Gestroomd.

Lichaam

Vierkant. Lange hals zonder keelhuid. Niet te brede, diepe borst. Platte ribben. Korte, bijna horizontale rug.Benige, schuine croupe. Goed opgetrokken buiklijn en flanken.

Schofthoogte

Reu: 66 tot 72 cm. Teef: 61 tot 68 cm.

Gewicht

Ongeveer 30 tot 32 kg.

Type

Kortharige Windhonden

Hoofd

Langgerekt, elegant, fijn, maar vrij groot. Platte, tamelijk brede, aan de achterkant afgeronde schedel. Nauwelijks zichtbare stop. Rechte neusbrug. Snuit in de vorm van een langgerekte wig. Sterke kaken. Fijne en soepele lippen.

Ogen

Groot. Iets scheef geplaatste oogleden. Donker of amberkleurig bij een lichte vacht.

Oren

Hoog aangezet, afhangend, goed tegen het hoofd aan liggend, niet te groot, driehoekig, naar het uiteinde iets ronder wordend.

Vacht

Zeer kort, dicht, fijn.

Poten

Lang, fijn, gespierd. Droge, langgerekt ovale hazenvoeten.

Staart

Dun, schraal, onder de ruglijn gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Sloughi past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond een voeding op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Sloughi past

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Maxi Junior

  Maxi Junior

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase extra ondersteuning voor zijn weerstand kunnen gebruiken? Maxi Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 15 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Maxi Dermacomfort

  Maxi Dermacomfort

  Je hond is gezond, toch? Of zou zijn huid wel wat glanzender mogen? Maxi Dermacomfort van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die het behoud van een gezonde huid ondersteunt.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 1 Populaire namen voor de Sloughi

Naam Voorkomend in Nederland
1. Kitawin
100%
100%

Sloughi baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Sloughi. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Sloughi fokker of kennel.

Heb je al een Sloughi pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Sloughi het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies