Slovenski Cuvac

Slovenski Cuvac floor
Slowakije

De Cuvac is een berghond die oogt als een knuffelbeer. Maar: schijn bedriegt. Deze witte Slowaak was oorspronkelijk beschermer van vee en is nog steeds een onbevreesde eigenheimer. Er bestaat onenigheid over de vraag of hij geschikt is als gezinshond. Of hij in een huiselijke omgeving tot zijn recht komt, hangt waarschijnlijk samen met de kennis en kunde van zijn eigenaar. Deze grote herdershond uit de Karpaten lijkt op de Hongaarse Kuvasz, waarmee hij de oorsprong gemeen heeft. De beschrijving van dit ras werd rond 1960 vastgelegd op basis van de inheemse rassen.

Rasbeschrijving Slovenski Cuvac

 • Ras afkomst: Slowakije

Uiterlijke kenmerken van de Slovenski Cuvac

Vee- en schapenhoeder. Waakhond. Gezelschapshond.

Herdershonden

Het karakter van de Slovenski Cuvac

Deze indrukwekkende hond is moedig, krachtig en altijd waakzaam. Hij is gehoorzaam, lief, heel aanhankelijk en trouw. Met zijn stevige bouw is hij zeer geschikt om de kudde tegen wolven en beren te beschermen.

Kleur

Wit. Een gele gloed op oren en hals is toegestaan.

Lichaam

Brede borstkas. Gedrongen en rechte rug. Solide lendenen, vrij breed en gespierd.

Schofthoogte

Reuen: 62-70 cm. Teven: 59-67 cm.

Gewicht

Reuen: 35-45 kg. Teven: 30-40 kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

Brede schedel. Rechte neusrug. Vrij brede snuit.

Ogen

Ovaal en donker.

Oren

Hoog aangezet, hangend, waarbij de afgeronde onderrand tot de bek reikt. Met fijn haar bedekt.

Vacht

5 tot 15 cm lang. Ruwer en dikker op de hals. Licht golvend op rug en lendenen. Kort op hoofd en oren. Manen. Dichte ondervacht.

Poten

Zeer gespierd.

Staart

Laag aangezet met dik haar. In actie als een boog ter hoogte van de lendenen gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Slovenski Cuvac past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Slovenski Cuvac past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Starter

  Large Dog Starter

  Vanaf de tweede helft van haar zwangerschap tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond een verhoogde voedingsbehoefte. Je grote teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Neutered Junior

  Large Dog Neutered Junior

  Is je pup gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Slovenski Cuvac baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Slovenski Cuvac. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Slovenski Cuvac fokker of kennel.

Heb je al een Slovenski Cuvac pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Slovenski Cuvac het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies