Slovensky Hrubosrsty Stavac

Slovensky Hrubosrsty Stavac floor
Slowakije

De Slowaakse Staande Hond Ruwhaar wordt in zijn land van herkomst alleen voor de jacht gefokt. Daarbuiten komt dit middelgrote ras nog niet veel voor. Deze hond staat erom bekend dat hij gevoelig is en als het even kan conflicten vermijdt. Zowel met de baas als met andere honden. De Slovensky Hrubosrsty Stavac is waarschijnlijk het resultaat van een kruising van de Cesky Fousek met de Duitse Staande Draadhaar, met wat bloed van de Weimaraner. Hij is een recente creatie die pas na de tweede wereldoorlog werd gefokt. Het ras werd in 1975 erkend en het werd in 1983 door de FCI geregistreerd.

Rasbeschrijving Slovensky Hrubosrsty Stavac

 • Ras afkomst: Slowakije
 • Andere rasnaam: Ohar

Uiterlijke kenmerken van de Slovensky Hrubosrsty Stavac

Jachthond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Slovensky Hrubosrsty Stavac

Deze jachthond voelt zich zowel in het veld en het bos thuis als in het water. Hij volgt het spoor van gewond wild en apporteert het. Hij is gehoorzaam en gemakkelijk op te voeden.

Kleur

Zilvergrijs, zilvergrijs met donkere aftekening, of zilvergrijs met donkere haarpunten (schimmel).

Lichaam

Vrij lang. Goed gespierde, droge hals. Goed ontwikkelde schoft. Lange, brede en ovale borstkas. Goed gewelfde ribben. Buiklijn enigszins opgetrokken. Rechte, goed gespierde rug. Brede, vrij lange en vlakke croupe.

Schofthoogte

Reu:62 tot 68 cm. Teef: 57 tot 64 cm.

Gewicht

25 tot 35 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Lang, fijnbesneden, zonder plooien. Rechthoekige schedel. Matige stop. Rechte neusbrug. Hoge, brede snuit. Donkere neusspiegel. Strakke lippen.

Ogen

Amandelvormig, amberkleurig. Bij pups azuurblauw.

Oren

Hoger dan de ogen aangezet, afgerond aan de einden.

Vacht

Ongeveer 4 cm lang, hard, recht en vlak liggend. Snor. Schuine wenkbrauwen. Zacht en kort op hoofd en oren.

Poten

Sterke, gespierde benen. Ronde voeten met gesloten tenen.

Staart

Vrij hoog aangezet, middelgroot, in rust hangend. In actie evenwijdig aan de grond gedragen. Flink behaard. In het land van herkomst gecoupeerd tot op de helft. In Nederland is couperen verboden.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Slovensky Hrubosrsty Stavac past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Slovensky Hrubosrsty Stavac past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Starter

  Large Dog Starter

  Vanaf de tweede helft van haar zwangerschap tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond een verhoogde voedingsbehoefte. Je grote teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Neutered Junior

  Large Dog Neutered Junior

  Is je pup gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 3 Populaire namen voor de Slovensky Hrubosrsty Stavac

Naam Voorkomend in Nederland
1. Brechtje
33.3%
33.3%
2. Ella
33.3%
33.3%
3. Zazou
33.3%
33.3%

Slovensky Hrubosrsty Stavac baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Slovensky Hrubosrsty Stavac. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Slovensky Hrubosrsty Stavac fokker of kennel.

Heb je al een Slovensky Hrubosrsty Stavac pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Slovensky Hrubosrsty Stavac het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies