Spinone Italiano

Spinone Italiano floor
Italië

De Spinone Italiano is waarschijnlijk één van de oudste griffon pointers. Volgens sommigen is hij van uitsluitend Italiaanse komaf, en stamt hij af van draadharige Italiaanse pointers of jachthonden (Segugio's). Deze jachthond valt op door zijn ernstige gezicht; zijn blik spreekt boekdelen. De Spinone is snel, kan apporteren, zwemt als de beste en is niet bang voor een doornstruik of een beetje kou. Deze grote ruwharige hond is rustig, vriendelijk en aanhankelijk. Ook in huis is hij gezellig.

Rasbeschrijving Spinone Italiano

 • Ras afkomst: Italië
 • Andere rasnamen: Spinone, Italiaanse Griffon, Ruwharige Staande Italiaanse Jachthond

Uiterlijke kenmerken van de Spinone Italiano

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Spinone Italiano

Deze stoere, zeer stoutmoedige en krachtige hond kan op elk soort terrein en bij elk soort weer jagen. Hij is niet bang voor water of braamstruiken (spinone betekent doorn'). Hij zoekt met zijn vrij korte snuit systematisch en hij is een uitstekende retriever met brakachtige eigenschappen. Hij is rustig, vriendelijk en aanhankelijk, en daardoor een goede gezelschapshond. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Zuiver wit, wit met oranje vlekken, wit met oranje gevlekt, wit met bruine, schimmel of schimmelbruine vlekken. Niet toegestaan zijn driekleurige vacht, tan aftekeningen en iedere combinatie met zwarte aftekeningen.

Lichaam

Vierkante lichaamsvorm. Krachtige, gespierde hals. Lichte keelhuid. Brede, diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Licht gewelfde lendenen. Rechte rug. Brede, lange, goed gespierde en hellende croupe.

Schofthoogte

Reu: 60 tot 70 cm. Teef: 58 tot 65 cm.

Gewicht

Reu: 32 tot 37 kg. Teef: 28 tot 30 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Sterk en zwaar. Van voren gezien heeft zijn schedel de vorm van een dak met twee gevels en hij heeft een zeer uitgesproken achterhoofds-knobbel. Zeer geringe stop. Rechte of licht gebogen neusbrug. Snuit even lang als de schedel. Krachtige kaken. Zeer grote neusspiegel, vleeskleurig-roze in de witte variëteit en bruin in de schimmelbruine variëteit. Dichte snor en baard.

Ogen

Groot, rond en okerkleurig (donkerder bij bruingevlekte dieren). Lange, stijve wenkbrauwen.

Oren

Lang, driehoekig en hangend. Voorrand tegen de wang liggend, niet gedraaid.

Vacht

4 tot 6 cm lang, stijf, hard en dicht. Geen ondervacht. Korter op hoofd, oren en voorkant van de benen. Bevedering op de achterkant van de benen.

Poten

Goed gespierde benen met stevige botten. Compacte, ronde voeten met gesloten tenen en harde voetzolen.

Staart

Dik aan de basis, evenwijdig aan de grond gedragen of hangend. Geen bevedering. Indien nog gecoupeerd tot een lengte van 15 tot 25 cm.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Spinone Italiano past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Spinone Italiano past .

 • Maxi Ageing 8+ natvoer

  Maxi Ageing 8+ natvoer

  Al is hij wat ouder, je grote hond is gezond toch? Of zou zijn uitstraling wat vitaler kunnen? Met Maxi Ageing 8+ Wet van ROYAL CANIN® ondersteun je het gezond ouder worden van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Spinone Italiano

Naam Voorkomend in Nederland
1. Stella
12.5%
12.5%
2. Tess
12.5%
12.5%
3. Fleur
12.5%
12.5%
4. Aldo
6.3%
6.3%
5. Cato
6.3%
6.3%

Spinone Italiano baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Spinone Italiano. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Spinone Italiano fokker of kennel.

Heb je al een Spinone Italiano pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Spinone Italiano het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies