Staffordshire Bull Terriër

Staffordshire Bull Terriër floor
Groot-Brittannië

De Staffordshire Bull Terriër of Engelse Staff werd ontwikkeld uit bulldogs en terriërs met als doel een atleet te fokken die geschikt was voor hondengevechten. Deze prettig gestoorde Engelsman is bepaald geen doetje. Hoewel hij lief is voor mensen, komt in de omgang met andere honden zijn oorspronkelijke fokdoel naar boven.

Rasbeschrijving Staffordshire Bull Terriër

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnaam: De Engelse Bull Terriër

Uiterlijke kenmerken van de Staffordshire Bull Terriër

Waakhond. Gezelschapshond.

Bull Terriërs

Het karakter van de Staffordshire Bull Terriër

De Staffordshire Bull Terriër is eigenzinnig, koppig, krachtig en heeft een uitzonderlijke moed en doorzettingsvermogen. Hij is evenwichtig en rustig. Goed opgevoed zal hij teder en vriendelijk zijn tegen bekenden. Het is een vechtlustige hond. Hij is een goede waakhond. Hij kan vrij agressief zijn tegenover soortgenoten.

Kleur

Rood, wildkleur, wit, zwart of blauw of deze kleuren met witte vlekken. Elke gestroomde schakering met of zonder wit. Black-and-tan of leverkleur zijn niet gewenst.

Lichaam

Gedrongen, krachtig. Gespierde tamelijk korte hals. De bovenlijn horizontaal. Brede borst. Diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Gespierde achterhand.

Schofthoogte

35-40 cm.

Gewicht

Reuen: 12,7-17,2 kg. Teven: 10,8-15,4 kg.

Type

Bull Terriërs

Hoofd

Kort en diep. Brede schedel. Duidelijke stop. Korte snuit. De wangspieren zijn duidelijk te zien. De kaken zijn stevig en krachtig. Aangesloten lippen, zonder loshangende delen.

Ogen

Van gemiddelde grootte. Rond, donker. De ooglidranden zijn donker.

Oren

Rozenoren of halfhangende oren, niet groot noch zwaar.

Vacht

Kort, glad en dicht.

Poten

Voorpoten staan uit elkaar, gespierd. Sterke voeten. Zwarte nagels.

Staart

Van gemiddelde lengte, laag aangezet, versmalt tot een fijne punt. Vrij laag gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Staffordshire Bull Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Staffordshire Bull Terriër past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Senior Consult Mature - vanaf 7 jaar

  Medium Dog Senior Consult Mature - vanaf 7 jaar

  Zou je middelgrote oudere hond wel wat vitaler kunnen? Vanaf 7 jaar kan hij al de eerste ouderdomsverschijnselen krijgen. De dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren om de gezondheid van je oudere hond te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Urban Life Junior Large Dog

  Urban Life Junior Large Dog

  Je stadse pup is gezond, toch? Of zou hij in het stressvolle stadsleven met alle prikkels en uitlaatgassen wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Urban Life Junior Large Dog van ROYAL CANIN® speciaal ontwikkeld voor de pup die in de stad leeft. Het ondersteunt het herstelvermogen en verbetert het aanpassingsvermogen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Staffordshire Bull Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Staffordshire Bull Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Staffordshire Bull Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Staffordshire Bull Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Staffordshire Bull Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies