Staffordshire Bull Terriër

Staffordshire Bull Terriër floor
Groot-Brittannië

De Staffordshire Bull Terriër of Engelse Staff werd ontwikkeld uit bulldogs en terriërs met als doel een atleet te fokken die geschikt was voor hondengevechten. Deze prettig gestoorde Engelsman is bepaald geen doetje. Hoewel hij lief is voor mensen, komt in de omgang met andere honden zijn oorspronkelijke fokdoel naar boven.

Rasbeschrijving Staffordshire Bull Terriër

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnaam: De Engelse Bull Terriër

Uiterlijke kenmerken van de Staffordshire Bull Terriër

Waakhond. Gezelschapshond.

Bull Terriërs

Het karakter van de Staffordshire Bull Terriër

De Staffordshire Bull Terriër is eigenzinnig, koppig, krachtig en heeft een uitzonderlijke moed en doorzettingsvermogen. Hij is evenwichtig en rustig. Goed opgevoed zal hij teder en vriendelijk zijn tegen bekenden. Het is een vechtlustige hond. Hij is een goede waakhond. Hij kan vrij agressief zijn tegenover soortgenoten.

Kleur

Rood, wildkleur, wit, zwart of blauw of deze kleuren met witte vlekken. Elke gestroomde schakering met of zonder wit. Black-and-tan of leverkleur zijn niet gewenst.

Lichaam

Gedrongen, krachtig. Gespierde tamelijk korte hals. De bovenlijn horizontaal. Brede borst. Diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Gespierde achterhand.

Schofthoogte

35-40 cm.

Gewicht

Reuen: 12,7-17,2 kg. Teven: 10,8-15,4 kg.

Type

Bull Terriërs

Hoofd

Kort en diep. Brede schedel. Duidelijke stop. Korte snuit. De wangspieren zijn duidelijk te zien. De kaken zijn stevig en krachtig. Aangesloten lippen, zonder loshangende delen.

Ogen

Van gemiddelde grootte. Rond, donker. De ooglidranden zijn donker.

Oren

Rozenoren of halfhangende oren, niet groot noch zwaar.

Vacht

Kort, glad en dicht.

Poten

Voorpoten staan uit elkaar, gespierd. Sterke voeten. Zwarte nagels.

Staart

Van gemiddelde lengte, laag aangezet, versmalt tot een fijne punt. Vrij laag gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Staffordshire Bull Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond een voeding op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Staffordshire Bull Terriër past

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Junior

  Medium Junior

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase ondersteuning voor zijn weerstand nodig hebben? Medium Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 12 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dermacomfort

  Medium Dermacomfort

  Je hond is gezond, toch? Of zou zijn huid wel wat glanzender mogen? Medium Dermacomfort van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die het behoud van een gezonde huid ondersteunt.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Staffordshire Bull Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Staffordshire Bull Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Staffordshire Bull Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Staffordshire Bull Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Staffordshire Bull Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies