Sussex Spaniel

Sussex Spaniel floor
Groot-Brittannië

De Sussex Spaniel werd gefokt om te komen tot een stevige spaniel die mee kon jagen, maar die je door het struikgewas kon volgen omdat hij ‘hals gaf’ (blafte). Het is een massieve hond met een goudleverkleurige vacht. Hij hecht zich vaak aan één persoon en laat nog steeds graag blaffend weten waar hij is.

Rasbeschrijving Sussex Spaniel

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië

Uiterlijke kenmerken van de Sussex Spaniel

Jachthond. Gezelschapshond.

Spaniels

Het karakter van de Sussex Spaniel

Hij is betrouwbaar, energiek, actief, vasthoudend en heeft een goede neus. Het is een rustige, langzame speurder. Hij blaft bij het zien en opjagen van het wild. Hij blaft meer dan alle andere spaniels. Hij jaagt voornamelijk op fazant en patrijs. Zijn kalme temperament en zijn goede karakter maken hem een aanhankelijke gezelschapshond. Hij moet met kalmte en consequent worden opgevoed.

Kleur

"Leverkleurig, diep goud overgaand tot goud aan de punten; het goud domineert."

Lichaam

Massief, lang. Lange, stevige hals, lichte keelhuid. Diepe, goed ontwikkelde borst. Brede, gespierde rug. Brede, stevige lendenen.

Schofthoogte

38 tot 41 cm.

Gewicht

Ongeveer 22 kg.

Type

Spaniels

Hoofd

Stevig. Brede, licht gewelfde schedel. Goed gemarkeerde stop. Kastanjebruine neusspiegel. Sterke kaken.

Ogen

Vrij groot, hazelnootkleurig.

Oren

Vrij lage aanzet, vrij groot, dik, tegen de kop aan hangend.

Vacht

Weelderig, vlak. Matige bevedering op de benen. Volle ondervacht.

Poten

Kort, gespierd, met stevige botten. Ronde voeten.

Staart

Lage aanzet, nooit boven de rug gedragen. Werd gecoupeerd tot een lengte van 12 tot 17 cm, couperen is in Nederland verboden. Geen bevedering wel dik behaard.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Sussex Spaniel past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Sussex Spaniel past .

Om dit jaar extra gezond van start te gaan, introduceert Royal Canin de Gezonde Voeding Weken. Van 15 januari t/m 11 februari 2018 profiteer je bij deelnemende speciaalzaken van voordeel op ROYAL CANIN® voedingen.

PROFITEER DIRECT VAN GEZOND VOORDEEL

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Senior Consult Mature - vanaf 7 jaar

  Medium Dog Senior Consult Mature - vanaf 7 jaar

  Zou je middelgrote oudere hond wel wat vitaler kunnen? Vanaf 7 jaar kan hij al de eerste ouderdomsverschijnselen krijgen. De dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren om de gezondheid van je oudere hond te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Urban Life Junior Large Dog

  Urban Life Junior Large Dog

  Je stadse pup is gezond, toch? Of zou hij in het stressvolle stadsleven met alle prikkels en uitlaatgassen wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Urban Life Junior Large Dog van ROYAL CANIN® speciaal ontwikkeld voor de pup die in de stad leeft. Het ondersteunt het herstelvermogen en verbetert het aanpassingsvermogen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Sussex Spaniel

Naam Voorkomend in Nederland
1. Barny
14.3%
14.3%
2. Evita
14.3%
14.3%
3. Funske
14.3%
14.3%
4. Max
14.3%
14.3%
5. Flo
14.3%
14.3%

Sussex Spaniel baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Sussex Spaniel. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Sussex Spaniel fokker of kennel.

Heb je al een Sussex Spaniel pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Sussex Spaniel het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies