Tiroler Brak

Tiroler Brak floor
Oostenrijk

Deze vriendelijke Oostenrijker geniet vooral bekendheid in het Alpengebied en komt buiten zijn vaderland weinig voor. Hij jaagt op hazen en vossen maar wordt ook als speurhond gebruikt. Het is een middelgrote brak met een evenwichtig karakter en een geweldige neus.

Rasbeschrijving Tiroler Brak

 • Ras afkomst: Oostenrijk
 • Andere rasnamen: Tiroler Brak, Oostenrijkse Brak

Uiterlijke kenmerken van de Tiroler Brak

Jachthond.

Lopende honden

Het karakter van de Tiroler Brak

Deze veelzijdige hond jaagt op haas en vos, en wordt ook als speurhond gebruikt. Hij is geschikt voor de jacht in het bos of in de bergen. Hij heeft een zeer scherpe neus, een goede stem en een evenwichtig temperament. Hij is een aanhankelijk gezelschap.

Kleur

Fawn of black-and-tan, driekleurig. Geelrood of black-and-tan (zwarte mantel) variëteiten hebben goed gedefinieerde roodachtig-tan aftekeningen op de benen, borst, buik en hoofd. Beide variëteiten mogen witte aftekeningen hebben (kraag, borst, benen en voeten).

Lichaam

Iets langer dan hoog. Stevige nek zonder keelhuid. Geprononceerde schoft. Goed gewelfde, diepe en middelbrede borstkas. Licht opgetrokken buiklijn. Brede, lange en enigszins hellende croupe. Stevige, rechte rug.

Schofthoogte

Reu: 44 tot 50 cm. Teef: 42 tot 48 cm. Kortbenige variant (Niederbracke): 30-39 cm.

Gewicht

Ongeveer 20 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Breed. Brede, iets gewelfde schedel. Duidelijke stop. Rechte snuit. Korte lippen.

Ogen

Rond, donkerbruin.

Oren

Hoog aangezet, breed, afgerond aan het eind.

Vacht

Vrij dik, vlak tegen het lichaam liggend. Glad- of ruwharig. Duidelijke broek op de dijen. Ondervacht.

Poten

Goed gespierde benen. Grote voeten met gesloten tenen.

Staart

Hoog aangezet, lang. In actie hoog gedragen. Een staart met lang en dicht haar wordt gewaardeerd.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Tiroler Brak past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Tiroler Brak past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Junior

  Medium Dog Neutered Junior

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Adult

  Medium Dog Neutered Adult

  Is je hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je gecastreerde hond heeft minder calorieën nodig terwijl de eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je middelgrote hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Tiroler Brak baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Tiroler Brak. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Tiroler Brak fokker of kennel.

Heb je al een Tiroler Brak pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Tiroler Brak het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies