Vizsla Draadhaar

Vizsla Draadhaar floor
Hongarije

De Hongaarse Staande Vizsla Draadhaar ontstond uit kruisingen tussen de kortharige Vizsla en Duitse Staanders of Poedelpointers. Deze allround jachthond vindt het prima om ook in het water zijn werk te doen. De Vizsla is een aanhankelijke hond en heel geschikt als huishond, mits de baas (bijna) net zoveel energie heeft als de hond zelf.

Rasbeschrijving Vizsla Draadhaar

 • Ras afkomst: Hongarije
 • Andere rasnamen: Vizsla, Hongaarse Staande Hond

Uiterlijke kenmerken van de Vizsla Draadhaar

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Vizsla Draadhaar

Deze levendige, zeer veelzijdige hond met een uitstekende neus voelt zich thuis op ruig terrein en kan goed tegen warmte. Hij zoekt niet ver, maar geeft er de voorkeur aan om dicht bij zijn baas te blijven. Hij geeft nauwkeurig aan, apporteert goed en hij kan goed zwemmen. De kortharige variëteit heeft een snellere galop en geeft de voorkeur aan vlak terrein. De draadharige variëteit munt uit in de jacht op klein wild, zoals houtsnip, en wordt gebruikt om gewond groot wild op te sporen. Beide zijn evenwichtig en voelen zich goed thuis in een gezin. Ze hebben een consequente, maar vriendelijke opvoeding nodig.

Kleur

Donkergeel of roodachtig geel. Kleine witte vlekken op borst en voeten zijn geen fouten.

Lichaam

Vrij lang, maar krachtig. Middellange, gespierde, licht gebogen hals, zonder keelhuid. Duidelijke schoft. Middelbrede, diepe borstkas. Matig gewelfde ribben. Vlakke lendenen. Rechte, korte rug. Ietwat ronde croupe.

Schofthoogte

Reu: 58 tot 62 cm. Teef: 54 tot 58 cm.

Gewicht

25 tot 32 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Fijnbesneden, waardig.Middelbrede, iets gewelfde schedel. Matige stop. Rechte neusbrug. Brede snuit. Goed ontwikkelde neusspiegel. Kastanjebruine, vrij strakkelippen.

Ogen

Enigszins ovaal, hoe donkerder hoe beter, in overeen-stemming met de kleur van de vacht. Bruine oogleden.

Oren

Middellang, vlak tegen de wangen hangend.

Vacht

Kort, dicht, recht en ruw. Vlak liggend en meer zijdeachtig op de oren. Baard op de kin. Kort en stug op het hoofd. Dikke, harde wenkbrauwen. Hard en dicht op hals en romp, 2 tot 4 cm lang. Dichte ondervacht. Langer op de achterkant van de benen. Dicht en dik op de staart.

Poten

Lange, goed gespierde benen met stevige botten. Iets ovale voeten met sterke, gesloten tenen en leisteengrijze voetzolen.

Staart

Vrij laag aangezet, matig dik. Uiteinde iets omhoog gebogen. Indien nog gecoupeerd op een vierde. Indien nog gecoupeerd op een derde bij de draadharige variëteit.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Vizsla Draadhaar past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Vizsla Draadhaar past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Maxi Starter Mother & Babydog

  Maxi Starter Mother & Babydog

  Moeder en pups zijn gezond, toch? Of kunnen zij extra ondersteuning gebruiken aan het eind van de dracht en tijdens het zogen? Speciaal om in de voedingsbehoefte van de moeder van grote pups te voldoen hebben we Maxi Starter Mother & Babydog ontwikkeld.

  Bekijk productpagina
 • Maxi Adult 5+

  Maxi Adult 5+

  Je grote hond is gezond, toch? Of zou hij nog vitaler kunnen? Maxi Adult 5+ van ROYAL CANIN® is speciaal voor de grotere hond vanaf 5 jaar. De uitgebalanceerde voeding is aangepast aan de voedingsbehoefte van ouder wordende honden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Vizsla Draadhaar

Naam Voorkomend in Nederland
1. Gijs
3.1%
3.1%
2. Luca
3.1%
3.1%
3. Diesel
2%
2%
4. Kaya
2%
2%
5. Floor
2%
2%

Vizsla Draadhaar baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Vizsla Draadhaar. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Vizsla Draadhaar fokker of kennel.

Heb je al een Vizsla Draadhaar pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Vizsla Draadhaar het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies